Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
16
sep

Konsert och föreställning folkmusik och scenisk slöjd
Bengtsfors

Konsertupplevelse av folkmusik och scenisk slöjd

Konsert med folkmusikkvartett och scenisk slöjd

Direkt efter var sin intensiv residensperiod på Not Quite i Fengersfors ger sig folkmusikerna Oskar Reuter, Anna Larsson, Jonathan Larsson och Guro Kvifte Nesheim och slöjdkonstnären Helena Bratt ut på turné i Dalsland. En dryg vecka har de arbetat med sina egna projekt men skapar nu en gemensam konsertupplevelse av folkmusik och scenisk slöjd. 

Folkmusikkvartetten startade som duo 2016 men utökades för två år sedan till den grupp de är idag. Med instrumenten nyckelharpa, gitarr, dragspel och hardanger d’amore skapar de ett ljudlandskap ur ett utmejslande och utforskande i olika folkliga traditioner. 

Helena Bratt är en modern slöjdare med ett sylvasst öga för nya ämnen att låta sin konst kretsa kring. Hennes tyngd i de folkliga uttrycken ger en stabil och innovativ grund för hennes sätt att analysera omvärlden och skapa konst som berör. 

Konserten är en del av Förvaltningen för Kulturutvecklings arbete med Musiknoder & andra konstarter som slöjd. Den genomförs i samarbete med Förvaltningen för Kulturutveckling, Not Quite, Mötesplats Steneby, Dals-Eds, Åmåls och Bengtsfors kommuner, Studieförbundet Vuxenskolan, Studieförbundet Sensus i Bengtsfors samt Kulturbruket på Dal i Mellerud m.fl. Läs mer om Musiknoder på: https://www.kulturivast.se/musik#musiknoder

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Bengtsfors Bibliotek och konsthall

Bengtsfors konsthall ligger i Bengtsfors centrum, i samma byggnad som biblioteket och Strömkullegymnasiet. Här ligger även café Strömmen.

Läs mer
Kontaktinformation


Telefon: +46