Tager du? Jubileum i bröllopsskrud
Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Christiane Dietz

04
jul
-
29
aug

Tager du?
Bengtsfors

Jubileum i bröllopsskrud

För 25 år sedan invigdes Halmens hus i Bengtsfors. Sedan dess har Halmens hus fungerat som ett nav för halmslöjdens bevarande och utveckling.
Under alla dessa år har slöjdare aktivt arbetat för att producera alster av hög kvalitet till slöjdbutiken på Halmens hus samt till jubileumsutställningarna och gör så än idag. Tack vare slöjdarnas breda kompetens presenterar Halmens hus tillsammans med Halmens hus slöjdarnätverk årets jubileumsutställning: ”Tager du?”

Då 25 års äktenskap benämns som silverbröllop bjuder slöjdarnätverket på Halmens hus till bröllopsfest med jubileumsutställningen ”Tager du?” Bröllopsdagen är en dag att längta till och en dag att minnas. För alla som går i giftasstankar står utställningshallen uppdukad i sin allra vackraste bröllopsskrud där ni kan vigas i en unik vigselakt. Bröllopsutställningen visar många av de delar som rör en bröllopsdag där tradition, innovation och hantverk både samarbetar och utmanar varandra.

Utställningen pågår 6/6-30/8

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Halmens Hus

Mitt i Dalslands storslagna natur ligger Nordens enda museum om halm. Här finns både en permanent utställning om halmens betydelse för bygden samt tillfälliga utställningar om olika slöjd- och konstverk. Slöjdshopen är välfylld och kurserna lär dig att slöjda, brodera och fläta.

Läs mer