({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tobias Andersson

  • Fotograf: Jesper Anhede

Med familjen på Billingen

Det kanske låter som en klyscha, men på berget finns det något för alla i familjen. Därför har vi samlat 5 tips på aktiviteter som bekräftar sanningen. Testa själva och se! Vi ses på Billingen!

 

Skogsmulleriket

Ett besök i Skogsmulleriket brukar vara poppis bland barn i flera olika åldrar. Att utforska de olika stugorna, lära sig mer om naturen och dessutom utforska omgivningarna är en perfekt aktivitet för rastlösa barn. I närheten ligger även Billingetrollets trollstig där du och barnen kan vandra tillsammans i Billingetrollets fotspår och lösa uppgifter på vägen. 

  • Fotograf: Gustaf Elias

  • Fotograf: GUSTAF ADOLFSSON

  • Fotograf: Tobias Andersson

 

MTB-spåren med Billingen Bikepark

Ett perfekt äventyr för exempelvis pappa och storasyster är från cykelsadeln i något av Billingens många MTB-spår. Välj den svårighet på spåret som passar er bäst och ge er ut på en härlig tur genom bergets skogar. Både vackert, kul och uppfriskande. Mamma och lillebror kan hålla sig kvar i Billingen Bikepark där de flesta hänger i flera timmar och övar balans såväl som teknik. Har ni ingen egen utrustning finns det att hyra på berget.

Fotograf: Roger Borgelid

 

Grillunch med familjen

På Billingen finns många välbesökta grillplatser, flera med vindskydd. När det vankas lunch är en grillplats the place to be. Ta bara med det ni vill grilla, ved finns i lådor intill grillplatserna, och njut av livet utomhus. För visst smakar maten lite bättre när den lagats över öppen eld utomhus? Kanske stannar ni sedan en stund och låter barnen utforska omgivningarna medan ni föräldrarn njuter av en kopp kaffe från den medhavda termosen. 

Fotograf: Jesper Anhede

 

Aktivitetsplats Äventyret

Aktivitetsplats Äventyret är en mycket populär lekplats byggd i trä som ligger precis intill stora parkeringen när man kommer upp på berget. Hela lekplatsen är utformad som en hinderbana och passar hela familjen. Det finns bland annat en linbana att slänga sig ut i, klätterborg, gungor och en "inte nudda marken-bana". Även här finns grillplats. 

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

Traillöpning 

Billingen har många fina stigar och leder som lämpar sig ypperligt för trailrunning. Kanske ett tillfälle för lite egen träningstid för mamma eller pappa? Testa någon av de olika distanserna på Trollstigen, delar av Billingeleden eller varför inte Billingens tuffaste tillskott det rosa trailspåret på 5 kilometer. 

Fotograf: Roger Borgelid