Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
 • En stig ringlar sig över en kulle genom vitsippor och mossa. Björkarnas löv har slagit ut och i bakgrunden ser man en stilla sjö.

  Fotograf: Mårten Bergkvist

Möt våren på Billingen

Våren har kommit till Billingen och med den härliga dagar ute i naturen. Så här års brukar vi vara många som söker oss till berget för att få andas frisk vårluft, tanka D-vitamin och bara njuta av vårens ankomst. Det kanske låter som en klyscha, men på berget finns det något för alla i familjen. Därför har vi samlat 5 tips på aktiviteter som bekräftar sanningen. Testa själva och se! Vi ses på Billingen!

Skogsmulleriket

Ett besök i Skogsmulleriket brukar vara poppis bland barn i flera olika åldrar. Att utforska de olika stugorna, lära sig mer om naturen och dessutom utforska omgivningarna är en perfekt aktivitet för rastlösa barn. I närheten ligger även Billingetrollets trollstig där du och barnen kan vandra tillsammans i Billingetrollets fotspår och lösa uppgifter på vägen. 

 • Skogsmulles koja skymtar bakom några grenar från en gran.

  Fotograf: Gustaf Elias

 • Liten blond flicka i keps tittar och lyssnar fascinerat på Skogsmulle

  Fotograf: GUSTAF ADOLFSSON

 • Mamma med två barn utforskar trädets ringar ute i skogen. De har alla mössor och friluftskläder på sig.

  Fotograf: Tobias Andersson

 

MTB-spåren med Billingen Bikepark

Ett perfekt äventyr för exempelvis pappa och storasyster är från cykelsadeln i något av Billingens många MTB-spår. Välj den svårighet på spåret som passar er bäst och ge er ut på en härlig tur genom bergets skogar. Både vackert, kul och uppfriskande. Mamma och lillebror kan hålla sig kvar i Billingen Bikepark där de flesta hänger i flera timmar och övar balans såväl som teknik. Har ni ingen egen utrustning finns det att hyra på berget.

Cykla i Vallebygden

Fotograf: Roger Borgelid

 

Grillunch med familjen

På Billingen finns många välbesökta grillplatser, flera med vindskydd. När det vankas lunch är en grillplats the place to be. Ta bara med det ni vill grilla, ved finns i lådor intill grillplatserna, och njut av livet utomhus. För visst smakar maten lite bättre när den lagats över öppen eld utomhus? Kanske stannar ni sedan en stund och låter barnen utforska omgivningarna medan ni föräldrarn njuter av en kopp kaffe från den medhavda termosen. 

Fotograf: Jesper Anhede

Aktivitetsplats Äventyret

Aktivitetsplats Äventyret är en mycket populär lekplats byggd i trä som ligger precis intill stora parkeringen när man kommer upp på berget. Hela lekplatsen är utformad som en hinderbana och passar hela familjen. Det finns bland annat en linbana att slänga sig ut i, klätterborg, gungor och en "inte nudda marken-bana". Även här finns grillplats. 

Fotograf: Mårten Bergkvist

Traillöpning 

Billingen har många fina stigar och leder som lämpar sig ypperligt för trailrunning. Kanske ett tillfälle för lite egen träningstid för mamma eller pappa? Testa någon av de olika distanserna på Trollstigen, delar av Billingeleden eller varför inte Billingens tuffaste tillskott det rosa trailspåret på 5 kilometer. 

Två kvinnor springer på en stig genom lövskogen.

Fotograf: Roger Borgelid