({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Skogsmulle

Inflyttningsfest Skogsmulle

Billingens fritidsområde får nya vänner när Skogsmulle, Fjällfina, Laxe, Nova och Billingetrollet flyttar in i det nya Skogsmulleriket som håller på att byggas runt Åsbotorpsjön. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för dig som besökare.

Inflyttningsfest för Skogsmulle och hans vänner

Nu är det äntligen dags för skogsmulle och hans vänner att flytta in i Skogsmulleriket. I December blir det stor inflyttningsfest runt Åsbotorpsjön. Skogsmulle, Fjällfina, Nova och Laxe flyttar in i sina hus och har du tur så kan du även skymta Billingetrollet. 

Lördagen den 8 december kl 14.00-17.00 är alla bjudna på inflyttningfest, Skogsmulle inviger sitt rike. Alla husen är öppna och Skogsmulle och alla vännerna finns på plats. Det blir fullt med aktiviteter i området och vi lagar krabbelurer och barnen bjuds på lingondricka.

Håll utkik här för mer program och hålltider.

Tillgänglighet och integration 

Skogsmulleriket på Billingen är ett projekt som pågår till 2018 och finansieras av Allmänna Arvsfonden. Det är en stor satsning på natur och friluftsliv på Billingen för målgrupperna barn och ungdomar med/utan funktionsvariationer samt med utländsk bakgrund.

Friluftsliv möter digitala världen

Målsättningen med projektet är att målgrupperna ska upptäcka och få ett ökat intresse för vår fantastiska natur runt Billingen genom rörelseglädje och friluftsliv. Vi vill skapa ett attraktivt Skogsmullerike med en lokal förankring och pedagogiska övningar. Samt en teknisk lösning som ger en fördjupad naturupplevelse i form av ett spel/app. Dessutom vill vi anordna olika läger med naturfokus som ska integrera barn och ungdomar med och utan funktionsvariationer.

Invigningen är planerad att ske under vintern 2018. Tills dess hoppas vi att du har överseende med att det kan se lite stökigt ut under byggprocessen.