({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Flygbild över Billingecentret

    Billingecenter

    Fotograf: Torbjörn Bergman

Nu är det efterlängtade Billingecentret klart!

Kanske har du lagt märke till den svarta byggnaden intill isbanan? Såklart du har, den kallades ju blåhallen förut och har ju i princip alltid stått där. Nu har den fått nya kläder och en ny själ på insidan. Den svarta byggnaden har blivit Billingecentret - en mötesplats där alla vi som gillar att vara på berget kan samlas. Som ett officiellt Vasaloppscenter kan du här äta, valla, meka, duscha, basta, träna, konferera, byta om, umgås och värma dig. En plats där alla känner sig välkomna - hjärtat på Billingen Skövde. 

Nära till allt

Likt ett nav på cykelns hjul ligger Billingecentret mitt i fritidsområdet och är en lättillgänglig plats för alla som besöker Billingen. En mötesplats och samlingspunkt för alla som gillar att spendera sin fritid på berget. Härifrån har du nära till alla aktiviteter och du hittar kartor och information om närområdet. I restaurangen kan du få dig något varmt att dricka, köpa med picknick till vandringen eller mat till after skin. Här kan du även enkelt hyra utrustning för att springa, cykla, klättra eller åka skidor. Både längd och alpint.

Restaurang Berget Skövde

Slå dig ner på en stubbe i restaurangen och känn smaken av Skaraborg på din tallrik eller njut av en varm kopp kaffe. Här i restaurang Berg lagar restauratören Mattias Hägg och hans kollegor lokalproducerad mat. Eller vad sägs om lagrad Billingeost (ja, så klart) i en högrevsburgare, köttbullar på kalvfärs från Bondens skafferi med färskpotatis, gräddsås, rårörda lingon och egeninlagd gurka  eller smörgås ppå egenbakat bröd med och örter från Billingeskogarna?

Skidläger och skiduthyrning

MTB-läger och uthyrning

Sportbutik & uthyrning

Här har du Träningskonsulten, en sportbutik med massa utrustning för löpning, alpint, längdskidor och cykel. Vill du istället hyra utrusningen på plats finns det längdskidor, thule-vagn, alpint, skridskor och cykel. Och enklare kan det inte bli då spår, bana och backe är precis utanför dörren!
Här kan du även få hjälp att valla dina skidor, optimera din träning med testcenter och gym. Eller kanske på något av företagets träningsläger. 

Vallabod/Mekrum för cykel

Ingång till Vallaboden/Mekrummet hittar du på utsidan på nedre våningen, från Hotel Billingehus sett.
Här finns ett mycket effektivt luftutsug, sex vallaplatser och eluttag för vallajärn. 

Konferensrum

I Billingecentret finns två konferensrum att hyra för mindre möten. 
För det lilla mötet med plats för max 8 personer eller större med plats för upp till 50 personer.

Du kan även boka med mat, fika o.s.v. För frågor kontakta Andreas Karlsson på tel 0500-49 87 68

Här finns även:

  • Cykel/skotvätt (finns till höger utanför Mekrum för cykel/Vallabod)
  • Informationspunkter
  • Värdeskåp
  • Toaletter
  • Lokaler för Skövde kommuns enhet på Billingen

Intill finns/planeras:

Föreningar i Billingecenter

På Billingen finns många föreningar. Dessa föreningar har sin klubblokal i Billingecentret.

If Hagen Skidklubb

Föreningen har aktiva tävlande medlemmar samtidigt som det finns en del motionärer. Vi har tillgång till vallabod vid träningstillfällena. Alla är varmt...

IFK Skövde Skidor

IFK Skövde Skidklubb är en skidklubb i Skövde. Vårt motto är Breddidrott med plats för topp.

Billingen Xtrail Sportsclub

Vår filosofi är att alla ska kunna vara med, rutinerad löpare som nybörjare. Vi vässar din teknik, rörlighet, löpstyrka och mycket mer för att du ska bli en...