({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Christian Olars

Billingen Outdoor

Den 18 maj är det dags för Billingen Outdoor - en heldag på berget Billingen för alla som älskar livet utomhus. Det blir invigning av Billingens nya MTB-leder, prova på-aktiviteter hos utställare, ett spännande avgörande i SM i utomhusmatlagning och mycket mer. Helt enkelt en härlig dag på berget, bara tre kilometer från stan. 

 

Grupp av människor som cyklar MTB på Billingen.

Cykel

Under dagen invigs de nya mtb-lederna på Billingen. Det hålls tal, klipps band, vi får se duktiga cyklister uppträda i MTB Freestyle Show och såklart så mycket fri cykling du bara orkar. 

Några killar tar sig under ett hinder gjort av trä på en grönyta.

Hinderbana - OCR

Obstacle Course Race (OCR) hinderbana är ett kul och utmanande alternativ för spontan träning där både styrka, koordination och smidighet sätts på prov. Testa OCR-hinder och få tekniktips. 

Flicka provar på up-zone-klättring i skogsmiljö. Flickan har på sig friluftskläder. Byxorna är mörka och jackan röd och turkos. Flickan har en turkos hjälm på huvudet. Flickan vänder sig mot kameran och ser glad ut. Vädret är fint och himlen är blå.

Klättring

Gillar du att klättra? Kanske har du alltid velat men aldrig testat? Här kommer din chans. Prova klättring på riktiga brantväggar i naturen eller testa Upzones klätterträd vid höghöjdsbanan. 

Två kvinnor springer på en stig genom lövskogen.

Löpning

Under Billingen Outdoor är Trailrunning Sweden på plats, Skoakademin och Icebug har en rolig aktivitet där du får provspringa deras skor. Dessutom blir det Barnens Vasalopp i traillöpning. 

Utomhusmatlagning, grönsaker och rotfrukter tillagas på muurikaa över öppen eld.

Cook along

Laga er egen lunch med närproducerade råvaror över elden med vägledning av Karl-Johan Beckman, tvåfaldig vinnare i SM i utomhusmatlagning. 

Välmående

Det sägs att naturen är läkande för själen, likaså yoga och meditation. Under denna heldag kommer du kunna delta i både yoga och meditation samt lyssna till en föreläsning om vandring.

Utställare

På Billingen Outdoor kan du som besökare ströva runt bland utställare och kika bland olika företag som gärna visar sina produkter och berättar mer om sina verksamheter. 

SM i utomhusmatlagning

Under tävlingsåret 2023-2024 har deltävlingar genomförts på olika orter i landet. Vinnarna från respektive deltävling samt vinnarna av skol-SM tävlar i finalen som avgörs under Billingen Outdoor den 18 maj. Missa inte denna spännande tävling när en SM-vinnare ska koras!

Praktisk information

Vad händer under dagen? Vilka aktiviteter finns? Hur länge är utställarna på plats? Kan man ta sig dit med buss? Ibland är frågorna många. Här nedan hittar du praktisk information som kan vara bra inför ditt besök.