({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

 • Fotograf: Tobias Andersson

 • Fotograf: Tobias Andersson

 • Fotograf: Tobias Andersson

Mountainbike

I skogen på Billingens fritidsområde finns det speciella spår för dig som kör mountainbike.

 

Moutainbikespåren ligger utplacerade kring de ordinarie motionsspåren. Det är uppskyltat var du får cykla, vänligen respektera detta. På området finns två olika startplatser, startplats 1 och 2 där olika spår utgår ifrån. Vid stora parkeringen/infotavlan finns mer information om våra spår. 

Tänk på att:

 • All cykling sker med eget ansvar.
 • Använd alltid hjälm.
 • Visa hänsyn mot andra cyklister.
 • Vandrare och motionärer kan förekomma på cykellederna.
 • Var uppmärksam där MTB-spår och motionsspår korsar varandra.   
 • Följ anvisad åkriktning och anpassa farten.
 • Visa respekt för naturen då den är känslig.
 • Cykling är endast tillåtet på markerade cykelspår!
 • Skräpa inte ner och stör inte djuren.

 HÄR hittar du en spårkarta över MTB-spåren.

De olika spåren:

Startplats 1 

 

 

Orange MTB-spår 6 km och 8,4 km Medelsvår
Varierat spår med mycket tekniska nedfarter och stigningar. Spåret innehåller en hel del rötter och stenar. Extraslinga på 2,4 km. Den längre slingan har fler nedförsbackar med mer flowkaraktär och bjuder på en fin naturupplevelse.

 

 

Gröna milen / Hellnermilen Lätt 
Gröna milen är ett av de ordinarie motionsspåren där cykling är tillåten. Gröna milen är ett platt, uppgrusat milspår. Cykling ska ske i motsatt riktning än den ordinarie dragningen. Observera att de som springer eller går har företräde.

 

 

Lila milen / Jansson 10:an Medelsvår  
Lila milen är ett av de ordinarie motionsspåren där cykling är tillåten i motsatt riktning. Ett starkt  kuperat och uppgrusat milspår. Vissa sträckor är mer terrängliknande. Observera att de som springer eller går har företräde.

 Startplats 2

 

Grönt MTB-spår 1 km Lätt  
Lämpligt mtb-spår för hela familjen. En grusad stig med några doserade kurvor, mindre hopp och lättare tekniska moment. Det går att cykla med alla typer av cyklar! 

 

 

Blått MTB-spår 6,3 km Medelsvår  
För dig som har vana att cykla mtb. Spåret innehåller en teknisk nedförsbacke   och en längre teknisk stigning. Längs spåret finns en hel del rötter och   stenar. Lämplig cykel: mtb med kraftigare mtb-däck och mtb-utväxling. Cykeln behöver dessutom ha bromsar fram och bak.

 

 

Rött MTB-spår 10 km Svår-Medelsvår 
Röda spåret   är det mest varierade av samtliga spår och innehåller både mycket tekniska nedfarter och stigningar. Spåret innehåller en hel del rötter och stenar. På Billingens sydsluttning ned mot Våmbsdalen, går spåret genom ängsmarker, där stigarna har hög flow karaktär.

 

 

Svart MTB-spår 7 km, Föreningsspår Svår 
Det svarta mtb spåret är för dig som är tävlingscyklist eller har en mycket hög teknisk mtb förmåga. Spåret innehåller både mycket tekniska nedfarter och mycket  tekniska stigningar. Spåret är starkt kuperat med Strupen som avslutningsbacke. Spåret innehåller redan välkända tekniska partier som Berntbacken och Ättestupan.

 

Här hittar du ytterligare 2 spår som lämpar sig för MTB-cykling

 

Billingen Bikepark

På Billingen kan du på ett lekfullt sätt träna upp din teknik i de två nyanlagda pumptrackbanorna. Med en pumpande rörelse driver du cykeln framåt och tränar på så sätt både balans och nya färdigheter. Gammal som ung är välkommen till parken och i pumptracken kan du förutom att cykla även åka skateboard, kickbike och inlines. 
Läs mer om Billingen Bikepark.