({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Monuntainbikecyklist utmed en cykelled i skogen. Cyklisten är i luften, hoppandes över ett gupp.

Fotograf: Christopher Lanaway

Byggstart i april 2023 för nya MTB-leder på Billingen Skövde

Nu är det äntligen dags att sätta spade och skopa i marken för att skapa roligare och mer tillgängliga MTB-spår på Billingen Skövde. Med start måndagen den 24 april och med fortsättning under 2023 och 2024 kommer det att skapas flera nya attraktioner i cykelväg. Totalt är det sex olika satsningar inom cykel som nu görs på Billingen Skövde.

 

Billingen Mountainbike Arena – i området direkt vid Stadion byggs det mer än 2 kilometer pumpleder, teknikleder, hoppleder, dropp & hoppzon, kidszone med broar och hängytor mot spåren. En perfekt plats att starta sin tur, träna sin teknik eller leka och utmana sig själv att utvecklas som cyklist i spår, kurvor, hopp och dropp.

Sjörundan – det blå paradiset – perfekt för familj, nybörjare och cyklister som föredrar rolig cykling men med lite slätare underlag. Här anläggs en drygt 3 kilometer lång led runt sjön Hållsdammen med byggda broar, spångar, flowiga kurvor, lätta backar och fina rastplatser med miniloopar. Vid rastplatserna kan de som vill snurra varv efter varv samtidigt som de som vill vila och ta en rast gör det.

Äventyr och adrenalin – Nedförsåkning byggt i varvspår i blå, röd och svart kategori med gemensam transportled uppför. En röd hopplinje och några utmanande svarta baninslag som grädde på moset. Här kan den som tycker om nedförscykling ge järnet och testa gravitationen på riktigt. Transportleden uppför är beryktade Caterpillarbacken, så resan till toppen mellan utförsåken är kort och effektiv. Tycker du allra mest om att hoppa väljer du genvägen och kör varv efter varv där.

XC de luxe – befintliga dragna cykelspår gås igenom helt och uppdateras för att göra dem mer tillgängliga och underhållande samtidigt som dess själ som andas klassisk svensk XC-cykling behålls. Byggda inslag ger extra krydda och ett bearbetat och snabbare gör spåren mer fartfyllda och roliga för fler. Dragningen på berget Billingens sluttning gör spåren gott utmanande.

XCO-spår / tävlingsspår – tillsammans med Skövde Cykelklubb märks ett permanent tävlingsspår för mountainbike upp och görs iordning med ett antal byggda hinder. Här kan man uppleva riktigt utmanande och fysiskt ansträngande XC-MTB och köra på samma banor som eliten tävlar på.

Cykelvasaspåret – ca 30 kilometer. Cykelvasalika skogsvägar, skogsstigar och grusvägar märks upp för att skapa en rejäl runda för den som gillar slätare underlag och längre turer. Turen tar cyklisterna runt Blängsmosse och över halva berget Billingen. Överlag snällt underlag men en tuffare stigning gör spåret mer varierat och lagom vasaloppstufft. Här kan du använda MTB, cykelcross eller gravelbike.

Nu är konkreta planer gjorda och önskade rutter är inlämnade för natur och kulturvärdesinventering som görs innan själva byggandet påbörjas. När inventeringen är utförd görs eventuella justeringar och sedan startar projektet även fysiskt. Första delen att byggas blir Billingen MTB Arena och Sjörundan och sedan jobbar sig byggarlagen utåt på stigarna. Hela projektet planeras att vara färdigt under 2024.

Cykelsatsningen blir sista pusselbiten i Billingeprojektet och här är PEAB huvudansvarig. För själva skapandet av spår och cykelområden ansvarar erfarna experter från svenska spårbyggarna Ride & Develop och Abloc.

Billingen Skövde som område har en lång historia av MTB-cykling. Redan 1993 genomfördes riksmästerskapet i cross country och downhill på Billingen och sedan dess har man även kört nordiska mästerskap i samma discipliner här. Skövde Cykelklubb har arrangerat sitt populära långlopp Billingeracet under mer än 10 års tid och även flertalet kortare mtb-lopp. Tävlingscyklister och mer avancerade entusiaster har genom åren funnit stigar och uppförs/nedförsbackar roliga och utmanande, men det har hittills saknats spår för nybörjare, motionärer och mindre cyklister som efterfrågat mer tillgängliga och mindre krävande banor. Nu skapas mer utrymme och en arena för alla. Samtidigt som detta görs separerar vi fler spår från fotgängare genom ny dragning av cykelspåren och byggande av broar vid kritiska passager.