({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Fotograf: Jesper Anhede

Motionsspår

Här finns Skövdes största spårområde med tio olika motionsspår. Spåren är av varierad karaktär, allt i från korta, jämna spår till tuffa, utmanande och milslånga spår samt elljusspår. Här finns även en asfalterad promenadslinga runt mysiga Åsbotorpssjön. Läs mer om Billingens motionsspår hos Skövde kommun.

Mountainbike

På Billingen i Skövde finns flera mountainbikespår med olika svårighetsgrad. Här kan både nybörjaren, familjen och den rutinerade MTB-åkaren hitta något som passar. Läs mer om våra MTB-spår hos Skövde kommum, där du bland annat kan se svårighetsgraderna på spåren.

Aktivitetsplats Äventyret

Om det är en lekplats i Skövde du inte får missa så är det Aktivitetsplatsen Äventyret på Billingen. När man väl besök platsen är det inte svårt att förstå varför Skövdes barnfamiljer är stammisar. Här finns dels en stor klätterborg med rutschkana som reser sig ur den mjuka sanden, linbana och en ”undvik att nudda marken”-bana. För de mindre barnen finns också gungor och en liten sandlåda.

Vandra på Billingeleden

Billingeleden startar vid Simsjön och tar dig vidare upp på berget Billingen genom storslagen natur. Leden sträcker sig runt hela berget, både uppe på kalkstensplatån i Berg och genom det böljande landskapet i Valle. Läs mer om leden hos Skövde kommun där du även hittar karta.

Fiska i Hållsdammen

Både Hållsdammen och Simsjön ligger vackert och att fiska vid någon av våra bergssjöar är en rogivande aktivitet. Vid Hållsdammen kan du dessutom avnjuta fångsten direkt på plats vid någon av de grillplatser som finns runt sjön. Läs mer om fiske på Billingen hos Skövde kommun.

Crosstrainingbana

Träna löpning och styrka på Billingens crosstrainingbana. Banan sträcker sig runt 2,5 km-spåret som varierad terräng. Längs med spåret finns det fem stationer utplacerade med olika nivåer – bas, medel och intensiv. Lägg upp passet efter din egen nivå!

Utegym

Utegymmet på Billingens fritidsområde erbjuder fyra olika stationer utrustade med tre olika funktioner avsedda för styrketräning med den egna kroppsvikten som motvikt. Kombinera med en löptur eller promenad och du har gett dig och din kropp ett välförtjänt pass! Läs mer om utegymmet hos Skövde kommun.