({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Ann Walldén

  • Fotograf: Ann Walldén

  • Fotograf: Upzone Äventyrsparker

  • Fotograf: Ann Walldén

Upzones Höghöjdsbana Billingen Skövde

Tjohoooo! Så kan det låta när du svingar dig ut i en zipline på Billingen Skövdes nya höghöjdsbana. Banan öppnade den 27 mars 2021 och du hittar den mitt i skogen mellan stadion och Hållsdammen.

Det här är ett äventyr på 2,5 timme där du genom att klättra från plattform till platform, 14 meter upp bland trädtopparna, balansera på träbokstäver, svinga dig i nät och i linbanor, får utmana dig själv och din höjdrädsla. 

Höghöjdsbanan består av fyra olika banor eller zoner som de kallas - Kidzone, Fitnesszone, Adventurezone och Riskzone – alla med olika svårighetsgrad. Den högsta av banorna är på 14 meter och den lägsta på 1,25 meter, som är tänkt för barn från 4 år. Man behöver inte vara vältränad eller ha testat på höghöjdsbanor innan, men lite mod kan trots allt behövas!

Säkerheten först

Ingen av banorna innebär någon risk för utövaren, all säkerhetsutrustning är noga kontrollerad och innan påbörjad klättring genomförs en säkerhetsgenomgång med instruktör. Du får hjälp på med utrustningen (helkroppssele) och innan du svingar dig ut i banorna får du först gå genom en introduktionsbana. Där har du möjlighet att testa hur säkerhetsutrustningen funkar, var du skall sätta den, hur en balansbana respektive zipline funkar o.s.v. allt under IAPA-utbilda instruktörens tillsyn. Introduktionsbanan är alldeles ovan mark. 

KidsZone

Kidszone är Upzones lägsta bana, anpassad för dem allra minsta. Banan är 1,25 meter hög och föräldrar kan följa med barnen från marken och hjälpa till. Här har vi roliga hinder så som ’’ormen’’ och ’’spindelnätet’’.

Längdgräns är från 100 cm

 

FitnessZone

FitnessZone är en mer utmanande bana där man behöver ha bra teknik. Här använder man kroppen väldigt mycket. Koordination, smidighet, lite styrka och uthållighet. Sicksacka mellan stockarna, klättra igenom tunnlarna och balansera på skidor. Detta är vår näst svåraste bana i Skövde.

Längdgräns är från 125 cm

 

AdventureZone

AdventureZone är den mest populära banan på Upzones parker. Som man hör på namnet så är detta en äventyrlig bana med måna linbanor högt i träden. Banan börjar med sicksackade stockar och efter det så kommer ’’Upzone Skövde’’ bron. Detta är en enklare bana som vi har på Upzone som vi brukar rekommendera för att ’’värma upp’’.

Längdgräns är från 125 cm

 

RiskZone

Nu kommer vi till den tuffaste banan! Här behöver du vara envis och ha viljan till att klara av banan. Att ta sig upp för stegen till den första plattformen i sig är ett jobbigt moment. Rizkzone är en utmaning för ALLA. Styrka, uthållighet, teknik, balans, "you name it" du utmanar dig själv i allt! Riskzone avslutas med ett hopp från 14m. Här är det många som fastnar.

Längdgräns är från 145 cm

 

Vikt: 

Max 120 kilo

Bokning:

Upzones hemsida kan du boka banorna, se priser och läsa mer om höghöjdsbanan.