({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Tre Guldkorn på Billingen

Vilken är din favoritplats på Billingen? Vi ställde frågan till tre personer som andas och jobbar med Billingen varje dag.

 

”En av mina favoritplatser på Billingens sydsluttning är Skogslund. En ödeträdgård mitt i skogen. Tidigare låg ett litet hus där med tillhörande mark där djuren gick och betade. I slutet av maj luktar det underbart gott från syrenen när du står på bron över Hållsdammsbäcken. En perfekt rastplats att stanna vid för den som vandrar på Billingeleden. Här finns eldstad, bord och bänkar. Fortsätter du Billingeleden på andra sidan bäcken passerar du en fantastisk mossbeklädd sagoskog”

Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare Billingen

 

”Utmed det 2,5 kilometer långa motionspåret på Billingen ligger vindskyddet Solsidan, precis intill vattnet. En naturligt avskild och inte så tillrättalagd plats för skön avkoppling. En av de absolut charmigaste ställena på Billingen enligt mig”

Hannes Ojanperä, Billingens fritidsområde

 

”Mitt bästa tips är trailrunning på den del av Billingeleden som sträcker sig från Skultorps nabbe och söderut mot Herrekvarn vid Simsjöns södra spets. Precis lagom kuperad, lagom utmanande och väldigt rolig stig på kanten av Billingen med stundtals milsvid utsikt över slätten åt öster. Ungefär 7 km guldkorn i löparskorna!”

Anders Ståhl, affärsutvecklare på Billingen

 

Länk till karta över våra tre guldkorn

 

Du kanske också gillar: