({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tobias Andersson

SM I UTOMHUSMATLAGNING
– Årets eldigaste tävling

Välkommen till årets eldigaste tävling där kompisgäng, arbetskollegor, äkta par och kockar tävlar om den ärofyllda titeln "Svensk mästare i utomhusmatlagning". En annorlunda, tuff, rolig och utmanande mattävling för alla som gillar mat och livet utomhus. 

Finalen 2024

Deltävlingar har genomförts på olika orter i landet under 2023-2024. Vinnarna från respektive deltävlingar samt vinnarna av skol-SM och förra årets vinnare tävlade i finalen 18 maj 2024 på Billingen Skövde. Vi säger stort grattis till team "King size extra allt" som tog hem segern! 

Inspiration

En man som lagar mat utomhus med publik bakom sig.

Ett minne för livet

Det spelar ingen roll vilka förkunskaper du har sedan tidigare, om du arbetar som kock eller tillbringar tid i köket för att det är kul. Det är en tävling för alla som älskar att laga mat.

En kvinna lagar mat över öppen eld

Smak av platsen

Vi har pratat med kocken och den tidigare deltagaren Emelie Nielsen om hur platsen och vädret påverkar smakerna när man tillagar mat utomhus. 

Det är en solig dag på berget Billingen i Skövde. En konferencier intervjuar en kvinna som lagar mat och tävlar i SM i utomhusmatlagning.

Mer än att bara grilla

För att få fram rätt smaker behöver man lära sig att använda elden på olika vis. Läs vår intervju med huvuddomare Lena Flaten.

För dig som arrangör

Att arrangera en deltävling till SM i utomhusmatlagning kan ge många ringar på vattnet.  Det är en möjlighet att locka nya målgrupper till destinationen, lyfta livsmedelsproducenter området, en specifik plats på destinationen och helt enkelt synas i nya sammanhang.  

SM i utomhusmatlagning presenteras i stolt samarbete med: