({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Inför SM i längdskidor under SM-veckan vinter 2023 här i Skövde, bygger vi en kompletterande spårslinga med en ny rejäl backe. Detta gör vi för att möta kraven från Svenska Skidförbundet på att erbjuda Sveriges bästa skidåkare utslagsgivande och rättvisa tävlingsbanor. Spåret görs genom breddning av befintliga stigar där Lila Milen går.

 

Längdskidspåren på Billingen är byggda utifrån uppdraget att passa önskemålen från den huvudsakliga målgruppen motionärer och Vasaloppsåkare med snällare kupering och mindre utmanade dragning. När vi nu får besök av några av världens bästa skidåkare krävs det högre och fler backar för att kunna erbjuda bra och utslagsgivande tävlingsbanor, därför görs den här utbyggnaden. 

Den nya längdskidsslingan byggs av Peab Skaraborg och Rasmus Fogelström berättar:

” Total spårlängd är 825 meter fördelat på 124 m dubbelspår och 578 m enkelspår. Höjdmässigt kommer vi följa befintlig topografi så gott det går så halva spåret kommer bli rejäl nedförsåkning följt av en stigning upp mot toppslingan igen.

Snösystemet blir ett enkelt system ovan mark vid sidan av spåret med manuella uttag och en manuell ventil som matar systemet uppe vid Toppslingan.”

Slingan förväntas vara klar till vintersäsongen 2021/22 och om vädergudarna är på vår sida kan spåret premiärköras i samband med svenska cupen i längdskidor Volkswagen Cup som arrangeras på Billingen 2022.

Bygget innebär att;

  • Lila milen/Janson 10:an kommer att vara helt avstängd till och med v 50.
  • Cykelspåren Blå/Indigo och Röda/Pulsen vardagar mellan kl. 06.00-16.00 till och med vecka 50.  
  • Trailspåret har dragits om för att inte korsa byggnationen.
 
Tack för att ni tar hänsyn och respekterar avstängningarna i samband med ombybyggnationen!