Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Middagsbord

    Fotograf: Tina Stafren

Hotell för foodies - här både äter och sover du gott

Mysigt boende i kombination med fantastisk mat där det lokala skafferiet står i fokus – kan det bli bättre? Här hittar du prisbelönta* och uppskattade hotell i Västsverige där du äter extra gott.


Bjertorp slott

Pampiga Bjertorp Slott, utanför Vara, är Sveriges yngsta jugendslott. I dag är slottet en plats för dig som vill njuta lite extra. Här bor du fint och njuter av god mat och dryck i en historisk miljö. Köket är exklusivt och mångfaldigt prisat.

Pensionat Styrsö Skäret

På Pensionat Styrsö Skäret i Göteborgs vackra skärgård, hittar du en plats för njutning. Här bor du i rum varsamt inredda i gammaldags stil som andas skärgårdshistoria. På Pensionat Styrsö Skäret är en meny med dagsfärsk fångst lika självklar som ett bord med havsutsikt. Köket bjuder ständigt på kulinariska överraskningar med säsongens smakupplevelser från den egna köksträdgården.

Fotograf: Emil Fagander, goteborg.com

Thorskogs slott

Thorskogs Slott i Västerlanda är ett riktigt Törnrosaslott som har blivit en oas för livsnjutare med smak för det goda. Förutom att bo gott i något av de 40 individuellt inredda rummen hittar du här mat i absolut toppnivå med regionala råvaror efter säsong i fokus.  

Norrqvarn Hotell & Konferens

Norrqvarn Hotell & Konferens vid Norrkvarns slussområde är ett härligt resmål. Här bor du gott i hotellet eller i beboeliga trollstubbar och svampar med utsikt över Göta kanal. I restaurangen arbetar man med att lyfta de lokala råvaror som kommer från Skaraborg med en meny som följer säsongen. En vacker sommardag kan du välja på att äta en lunch på Norrqvarns brygga, med utsikt över båtvimlet, eller en avkopplande middag i den mysiga restaurangen. 

Tips! Vill du laga mat tillsammans med goda vänner, upptäcka nya och spännande råvaror och komma oslagbart nära den svenska naturen? Då ska du kolla in The Edible Country som ligger på gångavstånd från Norrqvarn.

Norrqvarn

Fotograf: Monika Manowska


* Alla ovan hotell är anslutna till Smaka på Västsverige. Ett nätverk som lyfter Västsverige som matregion och verkar för att synliggöra lokal mat. Läs mer om Smaka på Västsverige här.