({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En röd kajak paddlar förbi ett skär i skymningen i Kosterhavet.

Fotograf: Roger Borgelid

Bohusläns bästa Instagramplatser

Här hittar du tio fotovänliga vyer och platser i Bohuslän du inte får missa i din fotolista. Platserna har röstat fram av följarna på Bohusläns Facebooksida. Att platserna dessutom är härliga besöksmål är ett extra plus.

#1:  Smögenbryggan

De färgglada sjöbodarna på Smögenbryggan är ett av Sveriges mest uppskattade turistmål och ett måste i fotolistan.

Fotograf: Åsa Dahlgren

#2: Marstrand och Carlstens fästning

Det är något speciellt med Bohuslän på vintern. Besök Marstrand och Carlstens fästning utanför högsäsong och fånga ett stilla och vackert landskap på bild.

Fotograf: Jonas Ingman

#3: Kosteröarna

På vackra Kosteröarna finns många härliga vyer att fotografera. En av dem är utsiktsplatsen Valfjäll med en runt-om-utsikt över Kosteröarna och Ursholmen, som också är Sveriges västligaste fyrplats.

Fotograf: Mikael Almse

#Nr 4: Vetterberget i Fjällbacka

Högt ovanför Fjällbacka reser sig Vetterberget. Härifrån har du en fantastisk utsikt över både övärld och fastland.

Fotograf: Roger Borgelid

#5: Hållö

På ön Hållö utanför Smögens kust ligger Hållö fyr, Bohusläns äldsta fyr. Sommartid är fyren öppen för besökare och du kan njuta av utsikten som sträcker sig från Väderöbod i norr till Måseskär i söder. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

#6: Skärhamn

På Sveriges sjunde största ö Tjörn ligger Skärhamn. Här bjuds de på flera fototillfällen, både fina miljöer och vackra byggnader som Nordiska Akvarellmuseet och Salt & Sill som också är Sveriges första flytande hotell

Fotograf: akvarellmuseet

#7: Stångehuvud

Stångehuvud naturreservat ligger längst västerut i Bohuslän. Det lilla fyrhuset är ett speciellt kännemärke, både från land och till sjöss. "Fyren" är även ett populärt utflyktsmål och ett fint tillslag i fotosamlingen.

Fotograf: Jonas Ingman

#8: Ramsvikslandet

Om du älskar vackra klippor på dina bilder då ska du ta dig till Ramsvikslandets naturreservat, även kallad "Klippornas Rike". Här blandas den röda bohusgraniten med andra, yngre bergarter. Inlandsisen har lämnat spår i form av rundhällar, jättegrytor, isräfflor och skärtråg. Bäst ser man spåren på Tryggö och vid kusten mellan Sote huvud och Fykan.

#9: Strandpromenden i Uddevalla

Strandpromenaden är vacker på bild året om. Det är sträckningen Svenskholmen-Skeppsviken-Gustafsberg-Lindesnäs som har blivit Uddevallabornas stolthet. 2009 utsågs den dessutom till Sveriges vackraste väg och tilldelades priset "Vackra vägars pris".

Fotograf: Mikael Reinhardt

#10: Åstol

Åstol är en liten bilfri ö som ligger mellan Tjörn och Marstrand. Vackraste fotovyn över Åstol är från havet så därför rekommenderar vi att ha kameran till hands under båtturen till eller från Åstol

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

OBS! Du har väl inte missat att Västsverige även finns på Instagram. Följ @vastsverige för tips, inspiration och härliga bilder från både Bohusläns och övriga Västsveriges destinationer och besöksmål.