({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

Båtluffa i Bohuslän, en fem-dagars tur från Marstrand till Uddevalla

Dag 1 – Söndag, Marstrand

Ta Västtrafiks tåg från Göteborg med direktanslutning av buss från Ytterby som tar dig ut till Marstrand. Checka in på någon av Marstrands trevliga boenden och vandra på fina leder på Marstrandsön och intilliggande Koön.

En cykeltur med magnifika vyer får du på den 1.5 mil långa bilfria cykelsträckan mellan Marstrand och Nordön och tillbaka igen. Missa inte ett besök på Strandverket Konsthall  och Carlstens fästning. Kvällen avslutas bäst med en god middag på någon av Marstrands trevliga krogar.

Fotograf: Roger Borgelid

Dag 2 – Måndag, båt till Rönnäng/Klädesholmen

Varje fredag till och med tisdag från 10 juli till och med 4 augusti kör M/S Drott af Dyrön turer mellan Tjörn och Marstrand. Kl. 11. avgår båten från Marstrandsön, 40 min senare anlöper du Rönnängs brygga  där du kan välja att kliva av eller så väljer du nästa stopp vid intilliggande Klädesholmen. Har du egen cykel är du välkommen att ta med den ombord på båten till en kostnad av 100 kr, du bokar din cykelplats hos Gunnars Båtturer. Du kan också välja att hyra cykel på Tjörn eller varför inte boka ett trevligt cykelpaket där hyrcykel ingår på det flytande hotellet Salt & Sill på Klädesholmen.

På Tjörn finns en mängd fina och varierande cykelleder som ger dig en naturskön och händelserik färd. Låt naturupplevelserna hänföra dig och addera till konstupplevelser i världsklass på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och Skulptur i Pilane.

Fotograf: Anders Jonsson, Södra Bohuslän Turism

Dag 3 - Tisdag, vandra och cykla på Tjörn

Tjörn erbjuder också en mängd fina vandringsleder. Njut av din medhavda matsäck eller ät något gott på någon av caféerna och restaurangerna längst med vägen!

Härön - Via de skyltade cykellederna når du Kyrkesund. Här ställer du din cykel och hoppar på båten, som varje dag året runt, tar dig över till naturreservatet Härön. Här finns vandringsleder från 2 km upp till en mil och tar mellan en halvtimma upp till fyra timmar.

Dyrön - Parkera din cykel vid Rönnäng eller ta med den ombord på båten till Dyrön. Trappor, spångar, räcken, bord och bänkar utmed bergskanter och raviner borgar för en upplevelserik vandring runt Dyrön. Du har också möjlighet att bada längs leden som är 5 km och tar ca 2 timmar att promenera.

Mer cykel- och vandringstips på Tjörn hittar ni här.

Fotograf: Roger Borgelid

Dag 4 - Onsdag, båt till Mollösund och Käringön

Onsdagar och torsdagar mellan den 12 juli och 3 augusti kan du hoppa på M/S Drott af Dyrön som tar dig från Tjörn till Orust. Välj vart på Tjörn du vill hoppa på. Första anhalten på Tjörn kl. 10.40 är Mossholmen/Klädesholmen därefter Skärhamn. Turen måste förbokas senast dagen innan resa på tel 0706-775855, eller på info@gunnarsbatturer.com.

Första stoppet på Orust är Mollösund, beläget på öns västra sida. Här är gränderna trånga och det finns gott om charmiga små hus och sjöbodar.  Om du väljer att kliva av här kan du cykla till Slussen och Stillingsön på den östra sidan av Orust, en sträcka på 4,5 mil. Längst vägen finns små fiskesamhällen med bra boende och god mat .

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

Stannar du kvar ombord anlöper M/S Drott af Dyrön Käringön kl. 12.30. Kliv av och njut av bohuslänsk natur, vacker bebyggelse, lugnet och tystnaden. Här får du inte cykla och ön är både bil och mopedfri. Upptäck öns kontraster genom att ströva runt den tättbebyggda norra delen och den glesbyggda södra delen av ön.

Boka en natt på någon av öns trevliga boenden och njut av mat från havet.

Dag 5 - torsdag, båt från Slussen till Lyckorna och Ljungskile

Under eftermiddagarna, mellan 26 juni och 13 augusti, går skärgårdsbåten M/S Gustafsberg II  veckans alla dagar från Slussen, på Orusts östsida, via den vackra innerskärgården till Lyckorna och Ljungskile. Båten ägs av rederiet Skärgårdsbåtarna i Uddevalla, som med sin flotta trafikerat fjordarna utmed den Bohuslänska kusten sedan 1800-talet. Upplev sekelskiftesvillor, trevlig shopping och goda musslor hos Janne på Musselbaren och sov gott i sekelskiftesmiljö på Villa Sjötorp i Lyckorna. Mer information och Ljungskileturens turlista hittar du här.

Fotograf: Roger Borgelid

… eller båt från Käringön till Uddevalla via Bassholmen och Henån.

Torsdagar under juni, juli och augusti kan du ta dig med Skärgårdsbåtarnas M/S Byfjorden från Käringön genom den vackra skärgården in till Uddevalla. Boka din plats på www.skargardsbatarna.com eller 0522-698480. Stanna en natt  i Uddevalla och upplev stadens många smultronställen, allt från Sveriges äldsta badort Gustafsberg, till Strandpromenaden och  Bohusläns museum.

Fotograf: Roger Borgelid

 

Utskriftsbar linjekarta Marstrand/Tjörn >>

Utskriftsbar linjekarta Orust/Tjörn >>

Utskriftsbar linjekarta Uddevalla/Ljungskile >>

Destination