({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början

Båtluffa - Upptäck skärgården utan egen båt

Att båtluffa är det perfekta sättet att upptäcka den bohuslänska skärgården. Spendera några fantastiska dagar bland saltstänk, kobbar och skär och övernatta på något av de många hotell och vandrarhem som erbjuds. Eller njut av en dagstur till den plats som känns mest spännande. Det unika med båtluff är att det är du som bestämmer hur resan ska vara, vad du vill uppleva och hur lång tid den ska ta. Full frihet, helt enkelt!

Den västsvenska skärgården sträcker sig från Vrångö i söder (utanför Göteborg) till Kosteröarna i norr (utanför Strömstad). Och med hjälp av olika rederier och båtlinjer kan du faktiskt hoppa ombord var du vill och skapa din egen drömluff mellan öarna. Men om du vill ha tips och inspiration har vi skapat några spännande ruttförslag. Allt från en avkopplande dagstur till någon av öarna utanför Göteborg till en upplevelserik femdagarstur till bland annat Marstrand, Klädesholmen och Mollösund. Här hittar du en linjekarta över västkusten och information om alla mysiga öar och kustsamhällen.   

Resrutter

Oavsett vilken båtluff du väljer kommer du att få uppleva helt fantastiska saker. Kala granitklippor, magisk kvällssol, orörda badvikar, slingrande promenadstigar och känslan av att vara helt omringad av vatten. Det är verkligen inte konstigt att den amerikanska nyhetskanalen CNN Travel har utnämnt den bohuslänska skärgården till världens sjunde vackraste naturområde. 

Upptäck mer - Ta med cykeln  

Om du vill känna dig lite extra fri och rörlig på båtluffen går det utmärkt att ta med sig en egen cykel eller hyra på plats. På många av öarna finns det fina cykelvägar och vissa öar är dessutom helt bilfria. Om du vill cykla mer kan du såklart kombinera båtresorna med mysiga cykelturer mellan färjelägena. 

 

Fotograf: Roger Borgelid

 

Båtluffa i Bohuslän

Destination