({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

Äventyr för nyfikna

Visste du att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Grace Kelly ägde tröjor från Bohus Stickning? Hos oss i Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken. Välkommen till Expedition Bohuslän!

Nordens Ark

HUNNEBOSTRAND. Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och mindre panda. Men här finns också klappvänliga djur som fjällko, gutefår och gotlandskanin.

Vitlycke museum

TANUMSHEDE. Ett besök på Vitlycke museum är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Genom levande utställningar och unika miljöer får du en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. En given sevärdhet är de tusentals hällristningar som även finns med på Unescos världsarvslista.

Nordiska Akvarellmuseet

SKÄRHAMN. På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se spännande utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården.

Bohusläns museum

UDDEVALLA. Bohusläns museum erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Fri entré och öppet 362 dagar om året.

Kosterhavets nationalpark

STRÖMSTAD. I Kosterhavets nationalpark finns 12 000 arter, hälften under ytan och hälften på land. Att paddla, vandra, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra.

Öppet till den 30 september

Strandverket Konsthall

MARSTRAND. I en gammal försvarsanläggning vid södra inloppet till ön ligger Strandverket Konsthall. Här skapas möten mellan olika konstnärer och genrer, mellan gammalt och nytt. Du kan uppleva samtidskonst inom fotografi, måleri, skulptur och digitalt – av högsta internationella klass.

Stängt för ombyggnad. Öppnar åter maj 2019.

Havets Hus

LYSEKIL. Upplev en värld i blått, grönt och turkos. Om du vill känna på livet under ytan är Havets Hus rätt plats att vara på. Här träffar du Västerhavets mest fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till knorrande knot. Nu dyker vi!

Vinn ett höstäventyr i Bohuslän!

Var med och tävla om ett familjepaket i Bohuslän. I vinstpotten finns paket från Stenungsbaden, Bohusgården och Daftö Resort. I samtliga paket ingår även entré till de höstlovsöppna besöksmålen i Expedition Bohuslän.

Höstens familjepaket

Här hittar du paket med mysiga boenden, god mat och roliga aktiviteter för hela familjen. Spökvandring, tillverkning av pumpalyktor, musikquiz och familjespa är några exempel på vad som finns att uppleva i Bohuslän.

Gör dig redo för äventyr!

Varje lyckad resa börjar med lite planering och organisering. Här laddar du ned vår broschyr med karta.

Res med barn i Bohuslän

Annika Myhre med sin blogg RESFREDAG tipsar om tio besöksvärda stopp i Bohuslän som passar hela familjen.

Västsverige-appen

Planerar du att uppleva Expedition Bohuslän? Glöm inte att ladda hem Västsverige-appen. Här hittar du massor av attraktiva erbjudanden som ger din utflykt i Bohuslän lite extra guldkant. Appen finns för både iPhone och Android.