({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
 • Människor tittar på djur på Nordens Ark

  Äventyr för nyfikna - 6 stora besöksmål i Bohuslän

Visste du att hajar sjunker om de slutar simma? Att det finns fler än 10 000 hällristningar i Tanum? Eller att snöleoparderna på Nordens Ark äter isglass varje tisdag? I Bohuslän finns det många oväntade saker att uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, se världsunika hällristningar, och uppleva spännande historia.

 

 


Upplevelser under höstlovet

Nordens Ark

HUNNEBOSTRAND. Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard och varg. Men här finns också klappvänliga djur som gutefår och  gotlandskanin.

HÖSTLOVET

 • Parken är öppen dagligen från kl 10.00
 • Weekendpaket - Övernattning, entré till två dagar i p+parken samt frukost, lunch och middag.
 • Stora familjeäventyret 2 dagar - Övernattning, entré till två dagar i parken, en fm i parken med en djurvårdare, frukostbuffé och middagsbuffé.

Spökvandring på Nordens Ark

Den 31 oktober och 6 november är det dags för den årliga spökvandringen på Nordens Ark. Efter mörkrets inbrott beger vi oss ut på en spännande och kuslig vandring i den mörka parken med uppdraget att rädda hotade djur.

Till Höstlovsprogrammet

Havets Hus

LYSEKIL. Upplev en värld i blått, grönt och turkos. Om du vill känna på livet under ytan är Havets Hus rätt plats att vara på. Här träffar du Västerhavets mest fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till knorrande knot. 

HÖSTLOVET

 • Dagsprogram: 11:30 Dagens matning, 13:00 Guidens val, 14:00 Quiz i Gullmarssalen,  Tipspromenad och blandade korta filmer i Gullmarssalen under hela dagen. 

Vitlycke museum

TANUMSHEDE. Ett besök på Vitlycke museum är att resa 3000 år  tillbaka i tiden. Genom levande utställningar får du en inblick i vardagen på bronsåldern. Här finns även tusentals hällristningar som finns med på Unescos världsarvslista.

HÖSTLOVET

 • Öppet måndag – söndag, 11 – 16 till den 7 november. 

Till höstlovsprogrammet

Nordiska Akvarellmuseet

SKÄRHAMN. På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter.

HÖSTLOVET

 • Öppet tisdag–söndag kl. 11–16.

Bohusläns museum

UDDEVALLA. Bohusläns museum erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Fri entré och öppet 362 dagar om året.

HÖSTLOVET

 • Öppet dagligen - måndag kl. 10–16, tisdag till torsdag kl. 10–20, fredag till söndag kl. 10–16.

Kosterhavets nationalpark

STRÖMSTAD. I Kosterhavets nationalpark finns 12 000 arter, hälften under ytan och hälften på land. Att paddla, vandra, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra.

HÖSTLOVET

 • Öppet Naturum - torsdag-lördag kl. 10:00 - 17:00, söndag kl. 11:30 - 17:00. 
 

Camping i Bohuslän

Här hittar du topplistor över de bästa campingarna, information om campinglivet och massor med inspirerande semestertips.