Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

 • Familj besöker Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn

  Fotograf: Jonas Ingman

Höstens familjepaket i Bohuslän

Här hittar du paket med mysiga boenden, god mat och roliga aktiviteter för hela familjen. Spökvandring, tillverkning av pumpalyktor, musikquiz och familjespa är några exempel på vad som finns att uppleva. Hitta ditt höstäventyr här!

Kombinera din vistelse med att besöka någon av besöksmålen i Expedition Bohuslän - Nordens ark, Vitlycke museum, Nordiska akvarellmuseet, Bohusläns museum och Kosterhavets nationalpark. Under varje paket finns förlag på aktiviteter och sevärheter inom Expedition Bohuslän som ligger i närområdet till det aktuella boendet.

 

Spöktober på Daftö Resort, Strömstad

På Daftö Resort kan du välja att bo i små, enkla eller stora och lyxiga stugor, eller på en campingtomt för husbil och husvagn. Under "spöktober" intas Daftö av häxor och spöken och det finns ett stort aktivitetsutbud med aktiviteter som spökpyssel, pumpakarvning och skattjakt med spöktema. Läs mer och boka paketet här

Se och göra i närheten av Daftö Resort:

 • Kosterhavets Nationalpark - Fem kilometer från Daftö ligger Strömstad där båtarna ut till Kosteröarna går. På Kosteröarna finns Naturum, ett besökscentrum där du får lära dig allt om livet i Kosterhavets nationalpark, både på land och i hav. Här finns även ett klappakvarium där du får närkontakt med några av Kosterhavets djur.
 • Vitlycke museum - Här får du följa med på en resa tillbaka till bronsålders värld. Möt människor som museet återskapat efter arkeologiska fynd från gravar och boplatser. I berättelsen om deras liv och äventyr får du en inblick i hur livet var i Tanum för 3000 år sedan. På Vitlycke finns även välbevarade hällristningar som finns med på Unescos världsarvslista.  Vitlycke ligger tre mil från Daftö, smidigast att ta sig hit är med bil. 
   

Ghost camp på Johannesviks Camping, Kungshamn

Belägen i en naturskön dalgång bland de bohuslänska bergen ligger Johannesvik Camping. Här finns boende i både stugor och campingplatser. Under höstlovet arrangeras Ghost Camp med spökligheter och familjemys. Här ingår spökligt inredda stugor och kommer du med husvagn eller husbil får du en goodiebag med läskigt innehåll att själv dekorera boendet med. Under helgen (1-4 nov) finns aktiviteter som tipspromenad, ansiktsmålning och skapa din egna pumpalykta. Läs mer och boka paketet här

Se och göra i närheten av Johannesvik:

 • Nordens Ark - Möt ett 80-tal av världens utrotningshotade djur. I den vackra naturen i parken finns möjlighet att se både varg, snöleopard och amurtiger. Här finns även en lantgård där du kommer nära de nordiska lantraserna och barnen kan hoppa i hö och mjölka kossor. Nordens Ark ligger endast en och en halv mil från Johannesvik. Du åker enkelt dit med Västrafiks buss, bussresan tar endast 20 minuter.  

 

Halloween Camp på Hafsten Resort, Uddevalla

Hafsten Resort bor du gott med närhet till havet i fullt utrustade stugor, i egen husvagn eller husbil. Under allhelgonahelgen är det full aktivitet med Halloween Camp där du hittar allt från halloweenpyssel och musikquiz till spökvandring och tipspromenad. Läs mer och boka paketet här

Se och göra i närheten av Hafsten Resort:

 • Bohusläns Museum - Ett kulturcentrum i Uddelvalla som både har spännande utställningar, föreläsningar, temadagar och ett lekrum för leksugna barn och vuxna. Från Hafsten bor du två mil från Bohusläns Museum, smidigast att ta sig hit är med bil.  
 • Nordens Ark - Möt ett 80-tal av världens utrotningshotade djur. I den vackra naturen i parken finns möjlighet att se både varg, snöleopard och amurtider. Här finns även en lantgård där du kommer nära de nordiska lantraserna och barnen kan hoppa i hö och mjölka kossor. Nordens Ark ligger fem mil från Hafsten, smidigast reser du med bil. 
Hafsten Resort

Fotograf: Alexander Kirchner

 

Bo 3 nätter, betala för 2 på Lagunen, Strömstad

Lagunen Camping och Stugor ligger vackert nära hav och natur men också med närhet till Strömstads stadskärna. Här kan du välja att bo i stuga, vandrarhem eller husvagn. På området finns en butik och ett glasscafé. När du blir hungrig är du välkommen till Lagunen Kök & Bar.   Läs mer och boka paketet här

Se och göra i närheten av Lagunen:

 • Kosterhavets Nationalpark - Fem kilometer från Lagunen ligger Strömstad där båtarna ut till Kosteröarna går. På Kosteröarna finns Naturum, ett besökscentrum där du får lära dig allt om livet i Kosterhavets nationalpark, både på land och i hav. Här finns även ett klappakvarium där du får närkontakt med några av Kosterhavets djur.
 • Vitlycke museum - Här får du följa med på en resa tillbaka till bronsålders värld. Möt människor som museet återskapat efter arkeologiska fynd från gravar och boplatser. I berättelsen om deras liv och äventyr får du en inblick i hur livet var i Tanum för 3000 år sedan. På Vitlycke finns även välbevarade hällristningar som finns med på Unescos världsarvslista.  Vitlycke ligger tre mil från Lagunen, en resa hit görs smidigast med bil. 
Lagunen Camping och Stugby

 

Salt och vilt hos Strandvillan, Lysekil

Idylliska Strandvillan  ligger vackert beläget vid havet i Lysekil. Samtliga rum har badrum, TV och gratis wifi. Välj om ni vill laga frukost själva i Strandvillans kök eller om ni hellre vill beställa frukostbuffé och äta i gästmatsalen. Entrébiljetter till Havets hus och Nordens Ark ingår i paketet.  Läs mer och boka paketet  här 

Se och göra i närheten av Strandvillan:

 • Havets Hus - Ett saltvattensakvarium som visar hundratals olika arter från Gullmarsfjorden och Västerhavet. Kom nära hundratals fascinerande arter - från småfläckig rödhaj till knorrande oxsimpa - i de cirka 40 akvarierna. Havets Hus ligger  i princip granne med Strandvillan. 
 • Nordens Ark - Möt ett 80-tal av världens utrotningshotade djur. I den vakra naturen i parken finns möjlighet att se både varg, snöleopard och amurtiger. Här finns även en lantgård där du kommer nära de nordiska lantraserna och barnen kan hoppa i hö och mjölka kossor. Nordens Ark ligger fem mil från Hafsten, smidigast reser du med bil. 

Fotograf: Carina Gran


Äventyrsvecka för familjen på Tanumstrand, Grebbestad

Tanumstrand bor du alltid havsnära. Här kan du somna gott i ett hotellrum med utsikt över havet. Bokar du en stuga har du alltid egen uteplats och nära till havet och restaurang. Under höstlovet annordnas äventyrsdagar med skattjakt i bergen och upptäcktsfärd längs strandkanten, roliga träningspass och kluriga quiz. En perfekt vecka för den aktiva familjen.

Se och göra i närheten av Tanumstrand:

 • Vitlycke museum - Här får du följa med på en resa tillbaka till bronsålders värld. Möt människor som museet återskapat efter arkeologiska fynd från gravar och boplatser. I berättelsen om deras liv och äventyr får du en inblick i hur livet var i Tanum för 3000 år sedan. På Vitlycke finns även välbevarade hällristningar som finns med på Unescos världsarvslista.  Vitlycke ligger knappt en mil från Tanumstrand, smidigast att ta sig hit är med bil. 
 • Nordens Ark - Möt ett 80-tal av världens utrotningshotade djur. I den vakra naturen i parken finns möjlighet att se både varg, snöleopard och amurtiger. Här finns även en lantgård där du kommer nära de nordiska lantraserna och barnen kan hoppa i hö och mjölka kossor. Nordens Ark ligger fyra mil från Tanumstrand, smidigast reser du med bil. Höstlov med spa på VANN Spa Hotell & Konferens, Lysekil

VANN ligger vackert beläget i ett naturreservat vid Gullmarsfjorden. Här finns  spabehandlingar, god mat och varierande aktiviteter. Under höstlovet kan hela familjen njuta av spa och god mat – en avkopplande plats för liten som stor. För den aktiva familjen en fantastisk omgivning för utelek, promenader och träning i hinderbana och utegym. Läs mer och boka paketet här

Se och göra i närheten av VANN:

 • Nordens Ark - Möt ett 80-tal av världens utrotningshotade djur. I den vakra naturen i parken finns möjlighet att se både varg, snöleopard och amurtiger. Här finns även en lantgård där du kommer nära de nordiska lantraserna och barnen kan hoppa i hö och mjölka kossor. Nordens Ark ligger drygt en mil från VANN, smidigast reser du med bil. 
 • Bohusläns museum - Ett kulturcentrum i Uddelvalla som både har spännande utställningar, föreläsningar, temadagar och ett lekrum för leksugna barn och vuxna. Från VANN bor du fyra mil från Bohusläns Museum  och smidigast att ta sig hit är med bil. 

Fotograf: VANN SommarResort

 

Lyxigt höstlov med spa på Strömstad SPA, Strömstad

Tio meter från havet, mitt i den bohuslänska skärgården, ligger Strömstad Spa & Resort.  Här kan hela familjen njuta av mat, exotisk miljö och avkopplande spa. Under höstlovet finns aktiviteter så som dagens spaaktiviteter, utomhusaktiviteter och film. Den natursköna omgivningen ger även möjlighet till mysiga utflykter. Läs mer och boka paketet här

Se och göra i närheten av Strömstad SPA:

 • Kosterhavets Nationalpark - Tre kilometer från Strömstad SPA ligger Strömstad centrum där båtarna ut till Kosteröarna går. På Kosteröarna finns Naturum, ett besökscentrum där du får lära dig allt om livet i Kosterhavets nationalpark, både på land och i hav. Här finns även ett klappakvarium där du får närkontakt med några av Kosterhavets djur.
 • Vitlycke museum - Här får du följa med på en resa tillbaka till bronsålders värld. Möt människor som museet återskapat efter arkeologiska fynd från gravar och boplatser. I berättelsen om deras liv och äventyr får du en inblick i hur livet var i Tanum för 3000 år sedan. På Vitlycke finns även välbevarade hällristningar som finns med på Unescos världsarvslista.  Vitlycke ligger knappt fyra mil från Strömstad SPA, en resa hit görs smidigast med bil.
Strömstad Spa

Fotograf: Petra Björstad

  

Familjepaket med Hotell Fars Hatt och Bohus fästning, Kungälv

På Hotell Fars Hatt får du uppleva historiens vingslag blandat med nutidens. Här somnar du gott i en av Nordens mest spännande historiska miljöer, alldeles ut med Nordre Älv och Bohus Fästning. I familjepaketet ingår övernattning, entré till Bohus fästning, tvårättersmiddag och tillgång till utomhuspool. Läs mer och boka paketet här

Se och göra i närheten av Fars Hatt:

 • Nordiska Akvarelllmuseet - Se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag eller en konsert.  I den "Öppna verkstaden" kan hela familjen testa på att måla akvarell. Från Hotell Fars Hatt till Nordiska Akvarellmuseet är det fem mil. Med Västrafiks buss Tjörn Express åker från Kungälvs resecentrum till Skärhamn och Akvarellmuseet  på 50 min. 

Fotograf: sbt

 

Läs mer om Expedition Bohuslän

Expedition Bohuslän låter dig beskåda havets mästerverk, möta vilda djur, se världsunika hällristningar, akvarellkonst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan.

Häng med på ett äventyr i Bohusläns magiska värld!

 

Andra har också läst: