({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Tom Svensson

  • Fotograf: Andreas Olsson

Sportlovsäventyr för nyfikna

Tigermatning, quiz med bläckfisktema, målning i skaparverkstad - det är bara några av upplevelserna du kan få om du väljer att besöka Bohuslän under sportlovet. Vi utlovar riktiga äventyr för dig som har nyfikenheten i behåll. Välkommen till Expedition Bohuslän!

Nordiska Akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn är en inspirerande mötesplats för konst, natur och människor. Här kan du se utställningar i världsklass, äta gott på Vatten Restaurang & Kafé och gå på konserter, kurser och föreläsningar. Här finns även barnens akvarellmuseeum med aktiviteter särskilt anpassade till yngre besökare. Under sportlovet kan du vara med på  text- och bildverkstad  som har temat kärlek och vänskap. I verkstaden kan du skriva och måla efter inspiration av serier och barnböcker. 

Fotograf: Akvarellmuseet

 

Nordens ark

Nordens Ark är en djurpark där du möter ett 80-tal av världens utrotningshotade djur. Den vackra naturen och möjligheten att se djur som varg, snöleopard och amurtiger gör djurparken till ett av Bohusläns populäraste besöksmål. Under sportlovet finns daglingen guidade turer; Hällristning-, Allemansrätts- och Sagor och sägnervandring. Varje dag kan du även se när djuren matas, olika djur för olika dagar under veckan. 

Fotograf: Tom.Svensson

 

Havets hus

På Havets Hus i Lysekil upplever du livet i Västerhavet och möter hundratals fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till havskatter. Havets Hus är ett av Bohusläns populäraste resmål med cirka 40 akvarier. Quiz med bläckfisktema är en av aktiviteterna som finns under sportlovet.

Fotograf: Andreas Olsson

 

Bohusläns museum

Bohusläns museum erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Under sportlovet kan du bygga och "pimpa"  din egen fågelholk.

Fotograf: Bohusläns museum

 

Kosterhavets nationalpark

På besökscentrumet naturum Kosterhavet på Sydkoster hittar du allt du behöver veta inför ditt besök i Sveriges enda marina nationalpark. Utställningar, föreläsningar, tips på utflyktsmål, kartor, klappakvarium och knopverksad gör att du får ut ännu mer av ditt besök i nationalparken.

Fotograf: Jonas Ingman

 

Hitta fler äventyr i Expedition Bohuslän 

Destination