Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Annorlunda gruppaktiviteter

Testa något annorlunda med ditt gäng! Lös en mordgåta tillsammans, klättra i berg eller varför inte starta en egen blåsorkester?

 


Starta en egen blåsorkester
Tofta Herrgårds samarbetspartner Samspel lär er grunderna i var sitt blåsinstrument. Därefter får ni nyttja de nyvunna kunskaperna och spela tillsammans i en blåsorkester. Teambuilding som garanterar skrattfest! Tidsåtgång: cirka 2 timmar.

Festlig 20-talskväll – Ta hela personalstyrkan tillbaka till jazzens och swingens gnistrande 20-tal. Klä upp er i sann Great Gatsby-anda med fjäderprydda håruppsättningar, hattar och randiga kostymer. Champagne, trerätters och dekorationer enligt temat väntar på Scandic Laholmen. Krydda kvällen med liveband, dansuppvisning i Lindyhop och Charlestone, danskurs eller pianobar.

Mordmysterium – Alla är misstänkta, men bara en är skyldig! Detta är en spännande och klurig middagsaktivitet som går i sann deckaranda hos Tofta Herrgård. Ta reda på så mycket information som möjligt för att lista ut vem mördaren är, det kan vara vem som helst i sällskapet. Tidsåtgång: cirka 3–4 timmar.

Geo-event – Med guidning genom en app tar ni er runt Marstrandsön för att hitta utmärka positioner och på så vis samla poäng. På de olika platserna kan det finns fysiska utmaningar, gruppmoment eller gåtor, både i text och videoinslag. Varför inte låta företagets VD spela in en frågevideo på förhand? Marstrands Havshotell anpassar eventet efter tid och ambition. Tidsåtgång: 1–4 timmar.

Äventyr på havet – Den bohuslänska skärgården är fantastiskt vacker, speciellt under vinterhalvåret! Kombinera konferensen med att paddla vinterkajak, fiska skaldjur eller prova på dykning. Här har vi samlat fler tips på havsnära aktiviteter.

Fotograf: Roger Borgelid

Måla akvarell – Låt gruppen få utlopp för sin kreativa ådra under Pensionat Styrsö Skäretspopulära akvarellmålning. Maria Karlsson, konstnär från Donsö, har lång erfarenhet i att teckna och måla och hjälper er hitta den rätta känslan. Tidsåtgång: 1,5–2 timmar.

Bergsklättring – Ta sikte uppåt, mot toppen, och bestig de bohuslänska bergen med hjälp av utbildade guider från Hotell Smögens Hafvsbad, Bohusgården, Villa Sjötorp, Minto-Tingvall eller Gullmarsstrand. En riktig adrenalinhöjare! Tidsåtgång: cirka 2–3 timmar.

Cirkusshow – Boka in en show på Bohusgården med Uddevallas egna världsartister Mattias Jönsson och Johanna Abrahamsson och njut av hisnande luftakrobatik, intensiv lindans och spektakulär jonglering.

5-kamp på piraternas vis – Slutmålet är den fyllda skattkistan, men vägen dit är fylld av utmaningar. I det stora piratslaget på Daftö Resort får alla tävlingssugna och samarbetsvilliga verkligen sättas på prov. Exempel på grenar är äventyrsgolf, blåsrör, sumobrottning och pilbåge.

Träningspass – Efter en dag med mycket stillasittande kan det vara skönt att svettas lite. Marstrands Havshotell erbjuder olika former av träning för hela gruppen, till exempel cirkelträning, spinning, yoga, pilates eller danspass. Att röra på sig och ha kul tillsammans är ett bra sätt att stärka gruppen. Tidsåtgång: 1 timme.

Löpning/vandringBokenäset har två varierande motionsspår (2 km och 8 km) bland berg, skogsområden och öppna fält. Här finns dessutom flera backar för den som verkligen vill få upp pulsen. Även Kajkanten Vrångö erbjuder vackra mijlöer för vandring och löpning.

ÄventyrsbanaBohusgården Hotell & Konferens erbjuder en variant av Fångarna på fortet där ett dussin olika moment sätter muskler, mod och samarbetsförmåga på prov. Här får ni balansera mellan bjälkarna i taket, skjuta blåsrör och leka Spindelmannen på klätterväggen. Tidsåtgång: 3–4 timmar.

Hinderbana – Söker ni en riktigt utmanande gruppaktivitet så kan Stenungsbadens hinderbana vara ett bra tips. Med peppande lagkamrater och ett rejält pannben ska nog även de tuffaste hindren övervinnas. Instruktör finns på plats. Tidsåtgång: cirka 2 timmar.

Olympiad - Hos Hafsten kan ni testa på "Hafstensolympiaden" med grenar som bland annat lerduveskytte, frågejakt med GPS och bakvändar-bilen. Tävlingarna leds av en aktivitetsledare från Hafsten som också sköter tidtagning och poängräkning. 

Fotograf: Martin Söderqvist

MorgonSPA – Börja konferensdagen på Tanumstrand på bästa sätt genom att väcka kroppen i en lugn atmosfär på SPA Horisont – en plats för både viktiga samtal och en möjlighet att samla eget fokus inför dagen. 

Lär er jonglera – Till vardags är han kock på Villa Sjötorp, men Mattias Jönsson är också en av norra Europas ledande jonglörer och håller gärna en workshop i de vanligaste jongleringsteknikerna. Tidsåtgång: cirka 2 timmar.

Yoga - Starta dagen med ett yogapass för att samla tankarna, ett lunchpass för att sträcka ut och få energi eller ett eftermiddagspass för att avlsluta dagen. Hos Styrsö Skäret kan du välja det som passar er bäst. 

HavsbadsSPA - Naturbad i havet, varma saltpooler, ljusterapi och bastubad är några av delarna som finns att välja på i en konferensaktivitet hos Nösunds havshotell

Kurs i HLR – Ibland är det bra att förena nytta med nytta. Passa på att bryta av mötet på Tofta Herrgård med en kurs i hjärt- och lungräddning där en sjuksköterska inom intensivvården lär ut första hjälpen med hjälp av HLR-dockor. Tidsåtgång: cirka 2,5 timmar.

Bastu och badtunna – Skönaste tiden för att basta och bada måste väl ändå vara vintern. Då är kontrasten mellan värme och kyla som störst, plus att luften är som klarast. Njut av värmen och den hänförande skärgårdsutsikten på Daftö Resort, Nimbus ÖckeröPensionat Styrsö Skäret, Kajkanten Vrångö, Havskatten och Tanumstrand, eller testa bastubåten på Salt & Sill.

Vinterdopp i havet – Havet på vintern är inte bara fängslande vackert, det är även riktigt uppfriskande. Nedanför Scandic Laholmen ligger ett kallbadhus med två bastur och möjlighet till riktigt renande vinterdopp.

Fotograf: KG

Gemensam matlagning – Varför inte låta en erfaren kock guida er i köket där ni själva får vara med och förbereda kvällens middag? Kika in våra tips på mat-relaterade konferensaktiviteter.

Hittat något du tror skulle passa ditt företag? Nästa steg är i så fall att börja planera konferensen i vår Venue finder – starta din konferens här!

Möten i Bohuslän

Det är något speciellt med att konferera i Bohuslän under vintern. De salta vindarna, det otämjda havet och de storslagna vyerna inbjuder till både nytänkande och inspiration. Boka din konferens i Bohuslän.

Andra har också läst: