({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman

Bohuslän - et sted å møtes

Er du på jakt etter det perfekte stedet for spennende naturopplevelser, nydelig og urørt natur og en vakker skjærgård, finner du det like over grensen. Ta med vennegjengen, idrettslaget, treningsgjengen, kollegene, ledergruppen eller legg slektstreffet i Bohuslän.

I Bohuslän ligger de idylliske stedene som perler på en snor, og på høsten og vinteren er det godt med plass til både store og små grupper.

Våre hotell-tips

Under finner du noen unike hotell som kan passe bra til både små og store grupper:

Gullmarsstrand Hotell: Dette hotellet ligger så nært vannet dere kan komme i det idylliske fiskesamfunnet Fiskebäckskil, og med store vinduer mot sjøen er utsikten helt upåklagelig. Bad utendørs i bassenget som hviler på påler, og som holder 38 grader året rundt. Du kan også prøve ut bassenget innendørs i spaavdelingen. På hotellet finner du Restaurant G, som server sesongens delikatesser av høy kvalitet. Hotellet tilbyr ulike aktiviteter som guidet vandring i Fiskebäckskil og skalldyr- og selsafari. Fiskebäckskil er virkelig en herlig destinasjon for hav, vandring og avslapping!


Hotell Smögens Hafvsbad
: Dette ærverdige hotellet har siden begynnelsen av forrige århundre vært et foretrukket møtested i idylliske Smögen. Hotellet ligger midt i nydelige omgivelser, og om dere ønsker en forfriskning kan vi anbefale et bad i havet etterfulgt av en tur i badstuen. Hotellet har et stort utvalg spennende aktiviteter som hummersafari og utlån av havkajakk. 

Fotograf: Smögens Hafvsbad


Marstrands Havshotell
: På den ytterste kaikanten finner dere dette herlige spahotellet som har latt seg inspirere av det beste fra Bohuslän: myk granitt, drivved og salt hav. Nyt derfor saltvannsspaet, eller bli med på skalldyrsafari rett utenfor døren. 


Daftö Resort: En femstjerners resort med flotte hytter, camping og hotell som åpner i 2020 like ved det koselige kystsamfunnet Strömstad som har noe for alle. Daftö er blant annet et perfekt utgangspunkt for øyhopping i den nydelige skjærgården i Bohuslän. Eller kanskje det frister å booke en brygge med badstue eller badestamp?


Nimbus Öckerö
: I skjærgården rett utenfor Göteborg finner dere Nimbus Öckerö. Nærheten til Göteborg gjør at Nimbus er et populært sted å dra for å spise lunsj, men i hyttene som ligger rett ved sjøen kan dere bo i freshe rom i marine omgivelser. For å komme dere hit må dere ta ferge fra Lilla Varholmen.

Fotograf: Jonas Ingman


Tofta Herrgård
: Nyt stillheten og roen nær havet på denne vakre herregården som er et kulturminne i Sverige. Den familieeide herregården stammer fra 1500-tallet, og har blant annet en herregårdsrestaurant i toppklasse og personlig service. Her kan dere lære dere å lage mat med herregårdens kokk eller prøve dere på vinsmaking med sommelieren. Herregården ligger rett ved Tofta naturreservat og Stall Tofta – så her ligger forholdene til rette for en uforglemmelig ridetur med islandshester.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Scandic Laholmen: Opplev det magiske Kosterhavet. Her bys det på inspirerende vestkystmiljøer, spennende aktiviteter og fantastisk havutsikt. Nedenfor hotellet ligger kaldbadshuset hvor man kan koble av i badstuen og ta ett forfriskende vinterbad i havet. Kun en kort spasertur unna finner man Strömstad med butikker, restauranter og skjærgardsliv.

Fotograf: jonas@bruksbild.se

 

 

Unike opplevelser i skjærgården

Skjærgården i Bohuslän er spesielt vakker på vinterhalvåret, og vinterpadling i den lave solen, de snøkledde holmene og det rolige dyrelivet er en helt unik opplevelse dere aldri vil glemme. Et utrolig vakkert utgangspunkt for en padletur i kajakk er Kajkanten Vrångö eller Tingvall Eko.

Eller hva sier dere til å oppleve Kosterhavet over og under overflaten? Sveriges første marine nasjonalpark strekker seg fra Strömstad til Grebbestad, og er kjent som landets vakreste sjøområde. Måtene å oppleve parken på er mange og varierte. Her kan man dykke, ta en rolig båttur eller isbade – for de som er tøffe nok. Spesielt er det populært med reketråling – en annerledes og unik opplevelse. Strömstad Spa er et godt utgangspunkt for utflukter i Kosterhavet.

Bohuslän er et eldorado for deg som liker sjømat og skalldyr, for under havoverflaten finnes et eldorado av de ferskeste edelkreps, hummer, muslinger og østers. På vinteren er skalldyrene på sitt aller beste. Det er også mange muligheter for dere som vil være med på fangsten, prøv for eksempel hummerfiske med Grand Hotel Marstrand eller TanumStrand.  Det er flere hoteller som tilbyr lignende aktiviteter - forhør deg med stedet dere vurderer å booke. Etter fangsten er også gode muligheter for å bli med på matlagingskurs der erfarne kokker gir dere kyndig veiledning.

Liker dere best å hoppe over fangst og tilberedning, er det lov å bare nyte den deilige maten! Her er en liten oversikt over de beste skalldyrsrestaurantene i Bohuslän.

Liker dere å å få vind i håret, tilbyrStenungsbaden fartsfylte turer med RIB.

Morsomme opplevelser på land

Liker dere dere best på land? Det er massevis av flotte opplevelser både ute i den dramatiske naturen og inne i varmen.

Flere av hotellene tilbyr guidet vandring, som for eksempel Marstrands Havshotell. Marstrand er virkelig en destinasjon i seg selv, og her kan dere enten ta den historiske vandreturen i regi av hotellet eller bare tusle rundt i de smale gatene på egen hånd.

Mange av hotellene i Bohuslän har herlige spaavdelinger der dere kan koble skikkelig av. Strömstad Spa og Resort byr på herlige omgivelser for å koble av i spaavdelingen. Hotellet er i kort kjøreavstand til Strömstad, så dere har gode muligheter for å utforske byen. Hotellrestauranten har en fantastisk beliggenhet rett ved vannkanten hvor du kan nyte à la carte og gode viner. Om du ankommer på fredager må dere selvsagt teste ut Night Spa og nyte relaxavdelingen med noe godt å drikke. I deres utendørsjacuzzi ser dere utover havet og kanskje til og med en glitrende stjernehimmel. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Anbefaler Bohuslän for små og store grupper

MKTG Norge, et experiential marketingbyrå, har god erfaring i å planlegge konferanser og andre arrangementer. Enten de booker på vegne av små eller større grupper, har byrået lagt sin elsk på Bohuslän-området – av flere grunner.

– Vi har benyttet Bohuslän-området som destinasjon for konferanse og seminarer ved flere anledninger, og er svært fornøyde med det. Opplevelsen for kundene våre har vært udelt positiv enten det har vært hos Quality Spa & Resort Strømstad eller litt lenger sør på Tanumstrand, forteller byråleder Øystein Larbøl.

I sommer arrangerte de tur til Strømstad Spa & Resort for 300 ansatte i Dentsu Aegis Network. På programmet stod båttur i skjærgården, sykkelrebus for alle ute på Koster, og tid til hyggelige aktiviteter rundt hotellet.

– Når vi booker destinasjoner på vegne av større grupper er det viktig at både hotell og nærområde har et variert utvalg av aktiviteter og at det er fleksible fasiliteter på hotellet. Bohuslän har gode moderne hoteller med høy standard og god konferansekapasitet, samt flotte skjærgårdsaktiviteter som passer for grupper fra 5 – 500 personer.

Byrålederen vektlegger også den korte reiseveien.

– Med under 90 minutter med bil fra Oslo, er Bohuslän-området et alternativ det er vanskelig å komme utenom.

Fra Strömstad i nord til Styrsö i sør – i Bohuslän finner du den perfekte lokasjonen til konferansen din, enten du skal arrangere et større kick-off, seminar eller workshop. Du er hjertelig og varmt velkommen til å holde konferansen din i Bohuslän!