Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Jesper Orrbeck Photography

Gruppaktiviteter till havs

Få nästa sammankomst att sticka ut ur mängden med exempelvis skaldjurssafari, båttur eller vinterpaddling.

 


Paddla havskajak
– Glid fram bland saltstänkta kobbar och skär. Njut av den friska avskildheten, lyssna till havets brus och har ni tur kanske ni till och med får se en säl på nära håll. Flera anläggningar arrangerar paddling med guider och i vissa fall följebåtar, se exempelvis VANN Spa Hotell & KonferensKajkanten VrångöVilla Sjötorp, Minto Tingvall och Tofta Herrgård. Tidsåtgång: från 2 timmar.

MusselexpeditionSlussens Pensionat tar er med på ett äventyr ombord på M/S Märta. Besök de vidsträckta musselodlingarna i Havstensfjorden och testa att skörda musslor själv. Väl tillbaka på pensionatet tillagas läckerheterna direkt i pannan med fräsande olja, lök, vitt vin och färsk bladpersilja. Tidsåtgång: cirka 3–4 timmar.

KräftsafariHotell Smögens Hafvsbad har många trevliga havsturer, bland annat kräftsafari. Följ med en fiskare ut på det böljande blå och vittja burar från omkring 50 meters djup. Fångsten kokas ombord och provsmakas med fikakorg på en ö eller i fiskarens sjöbod. Tidsåtgång: cirka 3 timmar.

Sällskap i träbåt tar upp hummertinaa

Fotograf: Roger Borgelid

Hummerfiske – Vissa aktiviteter går bara att göra en viss tid på året. Att fiska hummer hör inte bara hösten till, det är rent av en av årstidens stora höjdpunkter på västkusten. Följ med Pensionat Styrsö Skäret för att hala och vittja tinorna i jakt på havets svarta guld. Tidsåtgång: cirka 1,5–2 timmar.

Hummerfiske - Följ med Havskatten på en hummerfisketur i skärgården. Var med och vittja hummertinor och upplev det salta äventyret tillsammans med erfaren trygg skeppare. Välj mellan en dagsaktivitet, dag och kväll samt aktivitet med övernattning

Skaldjurskonferens vid havskanten – Njut av höstens vackra färger eller vinterns blänkande klippor under ett häftigt havsäventyr med Strömstad Spa & Resort. Ta en tur på havet och tråla räkor eller koka era egna skaldjur i kombination med öl- eller vinprovning. Avsluta dagen med ”after conference” i spa- och relaxavdelningen.

Ostronsafari – Följ med Kustnära B & B och Konferens till fiskläget Kalvö strax utanför Fjällbacka. Testa att själva plocka ostron och lär er mer om ostron och hur dessa delikatesser öppnas. Provsmakning av ostron görs i en genuin skärgårdsmiljö.

Ostron- och musseläventyr – Med den bohuslänska jullen Signe, byggd 1952, tar ni er ut till musselodlingen där ni visas hur det går till att odla och skörda musslor. På vägen tillbaka till Gullmarsstrand blir det ett strandhugg på Käringeholmen där musselskörden tillagas och ostronen öppnas och avnjuts vid strandkanten.

Människor smakar ostron på en båt

Fotograf: Roger Borgelid

Skaldjursfiske – Ta en tur med Grand Hotel Marstrand kring öarna Marstrand och Åstol där ni får lära er att dra upp tinor, agna, rensa och sedan lägga till burarna. Avslutas med ostron och bubbel. Tidsåtgång: cirka 3 timmar.

Prova dykningStrandflickorna arrangerar havsäventyr ni sent ska glömma. Eller vad sägs om att prova dykning i havet, paddla vinterkajak, spana in sälar eller följa med på ostron- och musseläventyr?

Skärgårdstur och kräftkokning – Först en timmes båtresa genom den bohuslänska skärgården. När båten når Furholmens brygga väntar kokning av dagsfärska kräftor och så fort skaldjuren svalnat lite är det dags för provsmakning. En stund senare lättar båten ankar igen och väl tillbaka på Scandic Laholmen väntar umgänge vid brasan i loungen, följt av en smakfull middag.

Båttur - Ta en tur med Havskatten  ut i  skärgården och upplev en fantastik båttur med sälar och fiske samt ett besök på Vinga.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Hittat något du tror skulle passa ditt företag? Nästa steg är i så fall att börja planera konferensen i vår Venue finder – starta din konferens här!

Möten i Bohuslän

Det är något speciellt med att konferera i Bohuslän under vintern. De salta vindarna, det otämjda havet och de storslagna vyerna inbjuder till både nytänkande och inspiration. Boka din konferens i Bohuslän.

Andra har också läst: