Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Jesper Orrbeck Photography

Ta konferensen ut till havs

Taggad på att skapa den mest minnesvärda konferensen i bolagets historia? Här kommer tips på havsnära aktiviteter som garanterat får din nästa sammankomst att sticka ut ur mängden. Skaldjurssafari, prova på dykning och vinterpaddla är bara några exempel.


Vinterpaddla havskajak
– Glid fram bland saltstänkta kobbar och skär. Njut av den friska avskildheten, lyssna till havets brus och har ni tur kanske ni till och med får se en säl på nära håll. Flera anläggningar arrangerar vinterpaddling med guider och i vissa fall följebåtar, se exempelvis VANN Spa Hotell & Konferens, Gullmarsstrand, Kajkanten VrångöVilla Sjötorp och Tofta Herrgård. Tidsåtgång: från 2 timmar.

Ostronsafari – Följ med Stora Hotellet Bryggan till fiskläget Kalvö strax utanför Fjällbacka. Här träffar ni Åsa och Anders Hardin som förvaltar ostronbanken. Testa att själva plocka ostron och besök sedan sjöboden där ni lär er hur dessa delikatesser öppnas. Givetvis får ni även smaka på dem!

Människor smakar ostron på en båt

Fotograf: Roger Borgelid

MusselexpeditionSlussens Pensionat tar er med på ett äventyr ombord på M/S Märta. Besök de vidsträckta musselodlingarna i Havstensfjorden och testa att skörda musslor själv. Väl tillbaka på pensionatet tillagas läckerheterna direkt i pannan med fräsande olja, lök, vitt vin och färsk bladpersilja. Tidsåtgång: cirka 3–4 timmar.

KräftsafariHotell Smögens Hafvsbad har många trevliga havsturer, bland annat kräftsafari. Följ med en fiskare ut på det böljande blå och vittja burar från omkring 50 meters djup. Fångsten kokas ombord och provsmakas med fikakorg på en ö eller i fiskarens sjöbod. Tidsåtgång: cirka 3 timmar.

Hummerfiske – Vissa aktiviteter går bara att göra en viss tid på året. Att fiska hummer hör inte bara hösten till, det är rent av en av årstidens stora höjdpunkter på västkusten. Följ med Pensionat Styrsö Skäret för att hala och vittja tinorna i jakt på havets svarta guld. Tidsåtgång: cirka 1,5–2 timmar.

Sällskap i träbåt tar upp hummertinaa

Fotograf: Roger Borgelid

Skaldjurskonferens vid havskanten – Njut av höstens vackra färger eller vinterns blänkande klippor under ett häftigt havsäventyr med Strömstad Spa & Resort. Ta en tur på havet och tråla räkor eller koka era egna skaldjur i kombination med öl- eller vinprovning. Avsluta dagen med ”after conference” i spa- och relaxavdelningen.

Ostron- och musseläventyr – Med den bohuslänska jullen Signe, byggd 1952, tar ni er ut till musselodlingen där ni visas hur det går till att odla och skörda musslor. På vägen tillbaka till Gullmarsstrand blir det ett strandhugg på Käringeholmen där musselskörden tillagas och ostronen öppnas och avnjuts vid strandkanten.

Skaldjursfiske – Ta en tur med Grand Hotel Marstrand kring öarna Marstrand och Åstol där ni får lära er att dra upp tinor, agna, rensa och sedan lägga till burarna. Avslutas med ostron och bubbel. Tidsåtgång: cirka 3 timmar.

Prova på dykningStrandflickorna arrangerar havsäventyr ni sent ska glömma. Eller vad sägs om att prova på dykning i havet, paddla vinterkajak, spana in sälar eller följa med på ostron- och musseläventyr?

Skärgårdstur och kräftkokning – Först en timmes båtresa genom den bohuslänska skärgården. När båten når Furholmens brygga väntar kokning av dagsfärska kräftor och så fort skaldjuren svalnat lite är det dags för provsmakning. En stund senare lättar båten ankar igen och väl tillbaka på Scandic Laholmen väntar umgänge vid brasan i loungen, följt av en smakfull middag.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Skaldjurs- och whiskyresaSlipens Hotell erbjuder en heldag med konferensäventyr. Inled med en yrkesfiskare i jakt på kräftor, hummer, makrill eller krabba (beroende på säsong), därefter lunch i Lysekil och byte av båt. Nästa anhalt är Hållö Fyr där räkor och ostron står på menyn. Sedan styr båten åter mot Fiskebäckskil för avkoppling i bastuflotte och jacuzzi. Under dagen guidar en krögare och berättar om platser och de olika whiskysorter som provas.

Hittat något du tror skulle passa ditt företag? Nästa steg är i så fall att börja planera konferensen i vår Venue finder – starta din konferens här!

Andra har också läst: