({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jan Töve

  • Fotograf: Frömans Brygga

Bo och ät gott

Letar du efter boende eller en mysig restaurang med god mat att stanna till vid under cykelturen? Här är några av alla restauranger, caféer och boenden som finns att stanna till på längs etappen.

Etapp 1 Falköping – Ulricehamn (45 km)

FALKÖPING

I Falköping njuter du av det goda livet och här finns ett brett utbud av butiker, restauranger och boendeanläggningar. Här finns bland annat den anrika Kurorten Mösseberg, Hotell Falköping, Rasta Falköping, Mössebergs Camping och Stugby samt Vandrarhem Mösseberg. Klicka här för att läsa mer om boenden och restauranger i Falköping.

VILHELMSRO GÅRDSCAFÉ OCH B&B Boende, restaurang och café i unik gårdsmiljö 600 meter från Stora torget i Falköping.

ÅLLEBERG Platåberget Ålleberg är ett naturreservat med flera vackra utsiktsplatser och vandringsstigar. På berget finner du ett segelflygsmuseum och Ållebergs Café med fantastisk utsikt över Falbygden.

HOTELL MÖNETHORP Hotellboende i gårdsflyglarna på gården Mönethorp. Rummen håller hotellstandard med eget badrum,  samt bastu i några av rummen. Falbygdsfrukost i Källarkrogen ingår. (Endast förbokningar).

LIDEN LANTBRUK B&B, SLUTARP Stuga från 1860-talet med 6 bäddar. Renoverad i gammal stil, fullt utrustad samt bak- och kakelugnar. Du kan även bo på ett loft i en närliggande byggnad.

LANTHANDELSMUSEUM OCH DOCKSAMLING, BREDENE  +46(0)515-50152 Lanthandelsmuseum som visas i ursprunglig miljö. Handel bedrevs här från 1927-1977. I angränsande lokal finns en docksamling. Öppet vid förfrågan.

EKEHAGENS FORNTIDSBY, ÅSARP Ett arkeologiskt friluftsmuseum och besökscenter med servering och museibutik. Inbäddat i en fridfull ekskog ligger hyddor och långhus från stenålder och bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja. Möjlighet att övernatta i långhus efter bokning. Ställplats (utan tömning av gråvatten.)

TOMTABACKENS STUGOR  +46(0)70-56 50 401 Stugor mitt i naturen strax utanför Åsarp. Här finns sex stugor i en helt ostörd liten skogsglänta.

FRÖMANS BRYGGA Frömans brygga erbjuder upplevelser utöver det vanliga. Kombinera kräftfiske, vandring eller cykling med bastu, badtunna och övernattning. Två steg till vattnet, i avskildhet, med alla bekvämligheter och lite lyx därtill.

BASTA KVARN Kaféet är beläget vid större dammar, här kan man fika på små iordningställda öar i en annorlunda och vacker miljö. Sommarcafé med underhållning vissa kvällar.

BJÖRKEDALS GÅRD En mindre kurs- och konferensgård där målet är att skapa en avslappnande, kreativ och inspirerande miljö för gästerna och där den lilla gruppen är i fokus och kan arbeta ostört. Här finns boende även för cykelgäster samt bastu och badtunna.

TIMMELE I Timmele finner du mataffär, pizzeria samt flera sevärdheter. Den gamla Gästgivaregården är restaurerad till Hembygdsgård med samlingslokal, kafé, museiföremål och örtagård där det anordnas många evenemang och aktiviteter. Här finns också landets bäst bevarade hålvägar, dvs ridvägar som blivit djupa sänkor genom århundradens användning och erosion. På Timmele miniby upplever du hur byn Timmele såg ut förr i tiden i miniformat (skala 1:10).

Etapp 2: Ulricehamn – Tranemo (36 km)

ULRICEHAMN 

Här finns flertalet boendeanläggningar, trevliga restauranger och caféer. Här finns bland annat Hotell Bogesund med utsikt över sjön Åsunden, det moderna kurhotellet Hotell Lassalyckan alldeles intill Lassalyckans friluftsområde samt Skotteksgården som är en vackert belägen stugby och campingplats direkt vid sjön Åsunden, söder om Ulricehamn. För att läsa mer om boenden och restauranger besök Ulricehamns turistbyrå.

KÄLLEBACKA Källebacka är en mycket välbevarad representant för 1700-talets herrgårdsarkitektur med det valmade taket och klassicerande dekorelement. I anslutning ligger Hemma på Källebacka som är ett mysigt kafé och butik.

VEGBY  I Vegby finner camping, bad, minigolf, fotbollsgolf och livsmedelsbutik.

EKELIDEN B&B Prisvärt boende med totalt 14 bäddar. Frukost, lakan, handdukar, slutstädning och en del basvaror för självhushållning ingår i priset.

GÄLLSTAD I den lilla orten med gedigen textilhistoria hittar du både spännande uppstickare och internationellt kända klassiker i butikerna och dessutom fyller vi ständigt på med nya varumärken. Här finns också mataffär, restauranger och caféer.

TORPA STENHUS En avstickare på 11 km från cykelleden ligger Torpa stenhus som är ett av Sveriges bäst bevarade herresäten från 1500-talet. Upplev den unika arkitekturen och spännande historier på slottet. Här finns slottscafé och restaurang, hantverksbod, en turistinformation (sommaröppen) samt boende.

HOFSNÄS HERRGÅRD Vacker beläget alldeles vid Åsunden (ca 6 km från leden) ligger Hofsnäs Herrgård med sin intressanta historia. Här finns boende, restaurang, café, hantverksbod, saluhall samt möjlighet till bad, fiske och vandring på Hofsnäs naturstigar. Hofsnäs Herrgård är med i Smaka på Västsverige.

LIMMARED & GLASETS HUS I Limmared passerar du Sveriges äldsta glasbruk i drift, här tillverkas bland annat den kända ABSOLUT-flaskan. Upplev glas i alla dess former på Glasets hus där det finns hytta, museum, utställning och glasblåsning samt mat och dryck. På Glasets hus hittar du också Tranemos turistbyrå. Limmared är också känt för sina många second hand- och antikbutiker.

LIMMAREDS SÄTERI En gård med anor från 1300-talet. Här finns gårdsbutik med lokalproducerade livsmedel, boende för uthyrning, gårdens eget kött, samt herr- och damkläder.

Etapp 3: Tranemo –Fegen (65 km)

TRANEMO

I Tranemo finns ett flertal boenden, restauranger och livsmedelsbutiker att välja bland.  För att läsa mer om detta samt boenden i Svenljunga kommun, besök www.svenljungatranemo.se

KROKSJÖN En avstickare på 2 km från leden ligger Kroksjöns fiskecamp som erbjuder ett av Sveriges bästa fiskevatten. Här finns vacker natur, camping för husvagn/husbil, stugor att hyra, kaffestuga, rastplatser med grill samt grillkåta.

AMBJÖRNARP  Ambjörnarp är en liten by där du kan göra många aktiviteter. Ta en bit mat eller fika på Byakrogen, spela boule, minigolf, gå på cykelmuseum, besöka gårdsbutik eller ta en tur med dressincykling på den gamla järnvägslinjen till Sjötofta eller till grillplatsen som finns utmed färdvägen.

HÅCKSVIK I Håcksvik hittar du boendet Parksäter Bed & Breakfast samt flera sevärdheter. På Klockaregården hittar du unika bonadsmålningar från Sven Erlandsson år 1848. Olofsbygget är en stuga med grästak från slutet av 1700-talet som ligger nedanför Håcksviks bygdegård. Här finns också Kvarnagården som är en nygammal industrianläggning från 1795. Vattenhjulet driver såg, svarv och stickhyvel. Siggebergs loppis hittar du mitt i byn med både loppisfynd och kanotuthyrning.

PÅARPS GÅRD Påarps gård ligger i en vacker miljö och är en större boendeanläggning med gårdshotell, stugor, naturcamping och matservering i en vacker miljö samt många aktiviteter såsom fiske, kanotuthyrning, bad och femkamp.

KALVS FAMILJECAMPING På Kalvs familjecamping finns 35 husvagnsplatser och 8 stugor som ligger intill Kalvsjöns idylliska badplats. Här kan du hyra kanot och fiska. I Kalv finns också en livsmedelsaffär.

KALVS SKOLHUS I byn Kalv ligger Kalvs skolhus som är omgjort till kursgård och vandrarhem. Här finns det sju rum med plats för totalt 30 personer. Som gäst har du tillgång till kök och allrum eller varför inte ta ett parti i biljardrummet? I byn Kalv finns det livsmedelsbutik på gångavstånd så maten till kvällen kan du inhandla på plats. Skolhuset ligger nära Kalv sjön där du kan bada, fiska eller paddla kanot.

Etapp 4: Fegen – Falkenberg (53 km)

SOTANÄS B&B Ett bed & breakfast som erbjuder rum och frukost i ett fristående hus på Sotanäs gård.

FEGEN Fegen är en ort som bjuder på en härlig natur med fina möjligheter till paddling, vandring och att bada. Här finns Fegens vandrarhem och Fegenkiosken som har gatukök, matbutik, gårdscamping och ställplats. Här ligger också Ugglebo Wärdshus med restaurang och stuguthyrning.  Under sommartid har turistinformationen Fegen Inspiration Area öppet.

ÄTRAN I tätorten Ätran rinner ån med samma namn, här finns det flera boenden och annan service. Fritidsanläggningen Ätran Turist erbjuder stuguthyrning, utomhusbad, båtuthyrning samt motionsspår i olika längder. På orten finns också Ätrans B&B och Restaurang Grytan.

GÄLLARED B&B & LJUSVERKSTAN Ett genuint Bed & Breakfast med vedeldad badtunna. På gården ligger Ljusverkstan där du har möjlighet att stöpa ljus och ljuskronor. Där finns även hantverk av glas, keramik, stickat, textil mm från lokala hantverkare i bygden.

VESSIGEBRO På orten finner du Pensionat och restaurang Ekholmen, Vessigebrobadet, Gunnar Bramborns konstateljé, upplevelseaktivitetsparken Gurkbänken, Loricks Smedja och Fågelboet.

KATRINEBERGS VANDRARHEM +46(0)346-575 00 Vandrarhem i lugn folkhögskolemiljö med vacker natur. Skolan har en stor park med härliga ytor och grillplats.

BERGSÄTER B&B Ett Bed & Breakfast med en härlig pool. Är beläget i det lilla samhället Vinberg, strax utanför Falkenberg.

FALKENBERG

I Falkenberg finns ett stort utbud av boendeanläggningar, caféer och restauranger. Här finns bland annat hotellen Falkenbergs Strandbad, Ocean Hotell, Hamngatan 27 och Grand Hotell men även campingar och vandrarhem. Här finns också cykeluthyrning på Herting cykel. För att läsa mer om Falkenbergs utbud besök Falkenbergs turistinformation.

Ätradalsleden