({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jan Töve

  • Fotograf: Jan Töve

  • Fotograf: Jonas Ingman

  • Fotograf: Jonas Ingman

Etapp 2 Ulricehamn - Tranemo

Andra etappen tar dig genom en variationsrik natur längs med sjöar, lövklädda kullar och milsvida skogar. Den är på totalt 36 km och sträcker sig från Ulricehamn till Tranemo och är uteslutande banvall, d.v.s. helt bilfritt. Utmed denna sträcka finns många intressanta sevärdheter samt fina rastplatser med sjöutsikt.

Ulricehamn - Åsundens pärla

I Ulricehamn njuter du av ett gemytligt centrum med kullersten, små butiker och många trevliga restauranger och caféer. Här finns flertalet boendeanläggningar och ett vackert kallbadhus med restaurang, massage och möjlighet till bad i sjön Åsunden. 

En naturskön väg

Den 36 km långa etappen från Ulricehamn till Tranemo är uteslutande banvall och tar dig genom en variationsrik natur med sjöutsikt, lövklädda kullar och milsvida skogar. Strax efter Marbäck passerar ni Korpebobergs lövskogar. Naturreservatet utgörs av lövskogsområden koncentrerade kring gårdarna Näsboholm, Kärrabo och Korpebo. Det är en fantastisk utsikts- och rastplats med bänkar, bord och grillmöjligheter. Här går även vandringsleden Åsundenleden.

Avstickare fulla av upplevelser

I Vegby hittar du camping och bad. Om du är sugen på shopping kan du göra en avstickare åt andra hållet till Gällstad. I den lilla orten med gedigen textilhistoria hittar du både spännande uppstickare och internationellt kända klassiker i butikerna. I samhället Månstad passerar cykelleden “centrum” som i huvudsak består av vackert odlingslandskap och gårdar. Vid stationsområdet kan du ta en fika i grillstuga eller promenera till ett vackert mininaturum. Från Månstad rekommenderas en avstickare till Hofsnäs Herrgård och Torpa stenhus (6 km respektive 11 km från leden). Här finns sjönära boende och mat i en fantastisk miljö med mycket intressant historia samt fina vandringsslingor. Torpa stenhus är ett av Sveriges bäst bevarade herresäten från 1500-talet. Upplev den unika arkitekturen och spännande historier på slottet.

Glas och antikt i Limmared

På vägen till Limmared passerar du Skårtebo naturreservat där det finns flera korta vandringsslingor och rastplatser. Du passerar även Opensten som var en medeltida försvarsfästning med anor från 1200-talet. I orten Limmared tillverkas bland annat den kända Absolut-flaskan och här finns Sveriges äldsta glasbruk i drift. Här finns Glasets Hus med stor glasutställning, glasblåsning och restaurang/café. Limmared har även blivit känt för sina många second hand- och antikbutiker.

Bo och ät gott

För att läsa mer om vad för boendemöjligheter samt matställen det finns utmed denna etapp klicka här eller se vår digitala karta.