({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Hidvi Group

  • Fotograf: Hidvi Group

  • Fotograf: Hidvi Group

  • Fotograf: Hidvi Group

  • Fotograf: Hidvi Group

Etapp 4 Fegen - Falkenberg

Fjärde etappen som går från Fegen till Falkenberg på 53 km tar dig vidare in i Halland och här följer man slingrande, vackra vägar som passerar flera mindre samhällen så som Fegen och Ätran. När du når Falkenberg och havet ansluter leden till Kattegattleden som går vidare söderut mot Helsingborg eller norrut mot Göteborg.

Slingrande vägar i Halland

Cykelleden tar dig in i orten Fegen som bjuder på en härlig natur med fina möjligheter till paddling, vandring och möjligheter till att bada. Här cyklar du sedan på den grusade banvallen Ätranbaneleden som tar dig genom en vacker natur fram till Gällared. På Ätranbaneleden passerar du det mindre samhället Ätran. Här finns det service i form av mataffärer, restauranger och boenden.

Cykla på Hallands vackraste väg

Yttra Bergs naturreservat som är ett välbesökt utflyktsmål med gårdsmuseum och ett vackert landskap som var vanligt förr, med hamlade träd, slåtterängar, odlingsterrasser och fägator. Vägen mellan Gällared och Askome har korats till ”Hallands vackraste väg.” Här cyklar du utmed Ätran och upplever fantastiska vyer, rik flora och fauna samt flera sevärdheter och kulturstigar. Missa inte Yngeredsforsen med Döda fallet. Här väntar en spännande kulturstig som leder dig till sevärdheterna vid den forna forsen och med hjälp av skyltar kan du guidas runt till flottnings- och kvarnrännor, olika ruiner och de höga dammvallarna.  

Falkenberg - fortsätt upplevelsen längs med havet

När du når Falkenberg och havet ansluter leden till Kattegattleden som går vidare söderut mot Helsingborg eller norrut mot Göteborg. I Falkenberg finns sandstränder, ett pulserande nöjesliv och ett brett utbud av evenemang, shopping, boendeanläggningar och restauranger. Missa inte den vackra stenbron Tullbron och det natursköna promenadstråket Doktorspromenaden längs med Ätran. 

Bo och ät gott

För att läsa mer om vad för boendemöjligheter samt matställen det finns utmed denna etapp klicka här. Du kan också hitta information på vår digitala karta.