({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Outdoor Sjuhärad / E Johnson

Om Cykla och vandra i Sjuhärad

Cykla och vandra i Sjuhärad lyfter de bästa och vackraste lederna som alla håller god kvalitet. Projektet är ett samarbete mellan kommunerna Borås, Herrljunga, Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo och Mark.

Om cykel- och vandringsleder i Sjuhärad

Naturen i Sjuhärad är som gjord för cykling och vandring och terrängen är omväxlande. Allt från öppna kulturlandskap till storskog, lagom kuperad och rik på sjöar. Lederna går på mark som ofta har något spännande historiskt att berätta.

Du kan tryggt följa den välmarkerade stigen, vila på iordningsställda rastplatser, hitta intressant information och sevärd natur. Här finns leder från två kilometer till flera mil långa. För att se en karta över de olika vandringslederna samt respektive startpunkt klickar du här.

För att se vad det finns för cykelturer och cykelleder klickar ni här. På respektive ledsida hittar ni en digital samt tryckt karta över leden som är enkel att skriva ut.

I vår broschyr finns våra leder och information samlat, broschyren hittar ni här:

 

Om projektet Cykla och vandra i Sjuhärad

Cykla och vandra i Sjuhärad är ett samarbete som ska verka för en långsiktig utveckling av en bärkraftig besöksnäring inom cykling, vandring, friluftsliv samt övrig naturturism i Sjuhärad. Målet för projektet är att skapa fler arbetstillfällen inom turism- och servicebranschen i Sjuhärad genom att få fler besökare att utnyttja lederna i området.

Detta görs genom att man bl.a. stöttar företagen med att skapa säljbara cykel- och vandringsprodukter, marknadsföring av cykel- och vandringsleder samt produkter och aktiviteter. Här kan man även få stöttning och rådgivning i arbetet med att kvalitetssäkra vandringsleder.

Turister och besökare ska regelbundet förses med uppdaterad och relevant information om leder och servicetjänster. Projektet är ett samarbete mellan kommunerna HerrljungaUlricehamnTranemoSvenljungaBorås och Mark. Samverkansarbetet mellan samtliga aktörer och intressenter kommer fortsätta att utvecklas och förbättras i avsikt att driva utvecklingen av leder och tjänster inom cykel- och vandringsturism framåt.

För ledansvariga

Vi har tagit fram dokument som kan vara till nytta för exempelvis ledföreningar som: checklista för anslutning till Cykla och vandrakvalitetskriterier för vandringsleder samt mall för markägaröverenskommelser. 

 

Kontakt

För frågor om projektet skicka ett mejl till Cykla och Vandra i Sjuhärad på info@outdoorsjuharad.se.

För frågor om våra leder inom cykel, vandring, paddling, våra vinterupplevelser, fiskeområden och naturreservat, se kontaktuppgift på respektive sida.