Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Julia Grönberg

  • Fotograf: Julia Grönberg

Cykel- och vandringsevent i Sjuhärad

I Sjuhärad finns det många intressanta och roliga evenemang inom vandring och cykling. Läs om aktuella evenemang i listan nedan.

 

Linnémarschen [Borås]

Linnémarschen är ett klassiskt evenemang som är mycket omtyckt av både erfarna vandrare och de som bara tycker det är skönt att komma ut i naturen och håller till i det vackra naturreservatet Rya Åsar i Borås som besöktes av Carl von Linné år 1746.

Det finns banor för alla, från tillgänglighetsanpassad bana på 3 km till 2-dagarsvandringen på 57 km med tältövernattning, och vill man maxa upplevelsen riktigt går man 42 km marathon walk på lördagen och 30 km banan.

Linnémarschen är ett av Sveriges i särklass största vandringsevenemang. Mer information om Linnémarschen: linnemarschen.se och om den internationella vandringsorganisationen IML: imlwalking.org

 

Åsunden Runt [Ulricehamn]

Åsunden runt är en härlig rundslinga på cykel på totalt 42 km i Ulricehamns kommun. Med utgångspunkt från Ulricehamn cyklar man utmed Åsundens långsmala sjö med utsikt över granskogsklädda kullar och lövrika bygder. 

Längs med vägen passeras flera naturreservat såsom Kråkebo naturreservat på västra sidan av sjön och Korpebobergs lövskogar på östra sidan. Från banvallen slingrar sig en avstickare upp på Korpeboberg där man från rastplatsen har en förtrollande utsikt över trädtopparna. 

Första delen av cykelturen går på den östra sidan av Åsunden och här cyklar man på bilfri banvall längs med sjön hela vägen ner till Vegby (15 km). Här går både Ätradalsleden och Sjuhäradsrundan. Banvällen ner till Vegby är en härlig cykelväg som ligger strax intill sjön med motiverande utsikt och kanske ett energigivande dopp. 

Resterande väg går mestadels på en mindre landsväg. Hela sträckan är på asfalt och när man närmar sig Ulricehamn cyklar man på den bilfria banvallen igen. Åsunden runt finns som en liten folder att hämta på Ulricehamns Turistbyrå, eller ladda ned här. En digital karta hittar du här.