Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Lotta Weidling

  • Fotograf: Fengers Husrum

  • Fotograf: Lena Lindberg Wong

Upplev våra fina Bed & Breakfast

Att bo på mindre pensionat eller B & B har aldrig varit trendigare. Antalet Bed & Breakfast i Dalsland har ökat avsevärt de senaste åren. De fyra som presenteras här är väldigt olika men en sak har de alla gemensamt: de erbjuder kvalitetsboende med en alldeles personlig touch.

Fengers Husrum

I den före detta bruksorten Fengersfors, bara ett stenkast från konstnärscentret Not Quite på anrika Fengersfors Bruk finns sedan ett år tillbaka Fengers Husrum. Förr i tiden befann sig ortens charkuteriaffär i det charmiga lilla huset men 2014 byggde Marcus Lidén och hans kollegor om lokalerna till ett B & B i en stil som närmast kan beskrivas som cool retro med industriell touch. Ägarnas känsla för form och design, inredningen från förra seklets mitt samt nutida konst och konsthantverk sätter sin prägel på alla rum på Fengers Husrum. Om du skulle bli så förälskad i en lampa, en tavla eller en fåtölj att du helst skulle vilja ta den med dig hem - inget problem. Här bor du i en retrobutik: alla möbler, lampor och all konst är till salu. I nära samarbete med ortens konstnärer, konsthantverkare och matkreatörer erbjuder Fengers Husrum ett kittlande utbud av helgpaket med skapande inslag. Lär dig att baka surdegsbröd på vedugnsbageriet Brukets Godaste, kom och slöjda med hantverkarna på Not Quite, gör ditt eget papper, lär dig att dreja eller smida. Den vackra naturen och ett industriarv av världsklass får du på köpet.
Till Fengers Husrum

Fotograf: Fengers Husrum

 

Villa Weidling

I Fengersfors grannby Fröskog hittar du hemtrevliga Villa Weidling. Den före detta enfamiljsvillan ligger endast en kort promenad från Fröskogs vackra träkyrka som är väl värd ett besök. Huset är nyrenoverat och har stora ljusa rum. Inredningen är smakfull med både nya och gamla ting för att skapa en unik och personlig känsla. Du kan välja att bo i något av de två rummen i huvudbyggnaden, eller så bor du i den separata Lillstugan. Totalt har Villa Weidling åtta sängplatser. Frukosten som Lotta Weidling serverar är i möjligaste mån närodlad och/eller ekologisk. Vad sägs om vedugnsbakat bröd från bageriet i Fengersfors och honung från Myrängens biodling på frukostbordet? Njut av energigivande promenader i den vackra naturen, ta ett dopp i någon av de närliggande sjöarna. Eller fyll på skafferiet med svamp och bär från de välfyllda skogarna som omger Fröskog.
Till Villa Weidling

Fotograf: Malin Roberson Harén

 

Villa Smile

Solgula Villa Smile ligger på halvön Näs vid sjön Stora Lee i Nössemark. Du har Norge runt hörnet och några av Dalslands vackraste paddelsjöar utanför dörren. Hos Katharina och Mike kan du bo i dubbelrum med sjöutsikt, egen lägenhet eller hyra ett helt hus. Här finns alla möjligheter för dig som gillar att vistas i naturen. Hyr en eka och gå på fisketur, cykla Dalslandsleden som passerar Nössemark eller paddla på Stora Lee som ingår i kanotparadisen Dalslands kanal och Dalsland-Nordmarken. Cyklar, kanoter och kajaker hyr du hos Villa Smile.
Till Villa Smile

Fotograf: Villa Smile

 

Villa Örnäs

Välj mellan Bed & Breakfast eller självhushåll. Du kan bo i eget rum, i lägenhet eller hyra ett eget hus. Birgitta Bäckström som driver Villa Örnäs erbjuder ett personligt, bekvämt och naturnära boende, endast fem minuter från Åmåls vackra stadskärna och bara ett stenkast från Vänern. Omgivningarna runt Villa Örnäs inbjuder till bad på vita stränder, fiske i härlig natur och båtturer på vackra Vänern.
Till Villa Örnäs

Fotograf: Emma Augustsson

 

Läs mer om dessa och övrigt Boende under menyn!