({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Gaby Karlsson Hain, Dalslands Turist AB

  • Fotograf: Lasse Forsberg

  • Fotograf: Silverlake.se

Bo sjönära

Vi kan inte upprepa det ofta nog: Dalsland är Sveriges sjörikaste region. 11% av landskapets yta är täckt av vatten. Det märks självklart även på våra boenden. Hos oss är det hur lätt som helst att hitta hotellrum med sjöutsikt.

Det fina med våra hotell här i Dalsland är att de är lite mindre, lite personligare och att de alla har sjöläge.

 

HOTELL DALSLAND

Mellan de båda sjöarna Stora och Lilla Le i Ed, drygt två mil från norska gränsen, tronar anrika Hotell Dalsland. Hotellet byggdes 1909 och fick sitt nuvarande utseende till stor del under 1930-talet. Sedan mer än 10 år välkomnar Finn Brynildsen gäster från när och fjärran. Här på Hotell Dalsland finns inga vanliga hotellrum. Alla gäster bor i stora fina terrasslägenheter med utsikt över sjön Lilla Le. Det är lätt att trivas på Hotell Dalsland, man får liksom det bästa av två världar: friheten som det innebär att bo i egen lägenhet och lyxen av bekväm hotellservice. I relax-avdelningen har du möjlighet att bada bastu eller ta ett dopp i poolen. Du kan tanka sol i det speciella solrummet med söderhavsmiljö och boka olika typer av SPA-behandlingar.

HOTELL HEMGÅRDEN

Hotell Hemgården är ett litet familjedrivet hotell som ligger mitt i prick för dig som är aktiv friluftsmänniska. Centralt i Bengtsfors direkt vid Dalslands kanal erbjuder Hemgården både ljusa dubbelrum med hotellstandard och lite enklare vandrarhemsboende. Till hotellet hör även en kanotcentral och man samarbetar flitigt med ortens dressinuthyrare DVVJ. Hemgården är en perfekt utgångspunkt för dig som vill bo bekvämt och upptäcka Dalsland med kanot, cykel eller till fots. Hotellet har ett flertal spännande paket där du kan kombinera olika typer av friluftsaktiviteter.


ÅMÅLS STADSHOTELL

Dalsland har bara en stad och det är Åmål. Som centrum för hantverk, handel och sjöfart utvecklades Åmål till en välmående liten stad under 1700-talet. Åmåls stadskärna är en av landets bäst bevarade 1700-talsmiljöer och visar på fina exempel på dåtidens arkitektur. Mitt i Åmål, omgiven av stadens fina träbebyggelse och granne med stadsparken, ligger Dalslands enda stadshotell. Hotellet är byggt i tidstypisk stenarkitektur med både jugendinspirerande och klassicerande stildrag och stod färdigt 1904. Under åren har byggnaden renoverats varsamt i olika omgångar och presenterar sig idag i bibehållen genuin stil. Stadshotellet har sammanlagt 29 rum som alla är inredda med personlig charm.
 

FIRST HOTEL BENGTSFORS

First Hotel Bengtsfors (fd Hotell Dalia) ligger centralt i Bengtsfors precis vid småbåtshamnen och sjön Lelång. Härifrån är det nära till både passagerarbåtsbryggan och järnvägsstationen. Här finns 41 rymliga, ljusa rum varav de flesta har sjöutsikt.  Här kan du i gemytlig, engelskinspirerad pubmiljö njuta av en god bit mat, umgås och kanske även titta på en match. Genom restaurangens stora panoramafönster möts du av en slående vacker vy över sjön Lelång.
 

ROYNES SJÖMAGASIN

Roynes Sjömagasin i den lilla populära bruksorten Gustavsfors är ett gammalt båtmagasin från 1860 som nyligen omvandlats till ett till hotell & restaurang med smörläge vid gästhamnen. På den stora uteserveringen kan gästerna njuta av grillrätter, låta sig underhållas på temakvällar med buffé och trubadur och ha koll på turistmyllret i lilla Gustavsfors. Hotellet har 6 fräscha rum med ljus inredning och en lägenhet. Rummen har dusch och toa i korridoren samt tillgång till kök och allrum. Alla rum ligger med blick över sjön Lelång och Dalslands kanal. Passa på att njuta av hotellets sjöbastu och badtunna.
 

SKÅLLERUDS GÅRD

Detta hemtrevliga lilla familjehotell ligger mittemot en av Sveriges mest kända traditionellt byggda träkyrkor, vackra Skålleruds Kyrka. Sjön Nären är hotellets närmaste granne. Trivsamma, nyrenoverade rum, närheten till Håverud och akvedukten och den makalösa utsikten från huvudbyggnadens stora terrass är bara några av faktorerna som gör det lätt att trivas här.
 

EDSLESKOGS WÄRDSHUS

Edsleskogs Wärdshus ligger mellan Åmål och Bengtsfors direkt vid sjön Edslan. Här har Johan och Hanneke Postma skapat ett mysigt familjehotell med en härligt trivsam atmosfär. Lekfulla inredningsdetaljer, omsorg om helheten och en självklar servicemedvetenhet gör att du snart känner dig hemma här. Hotellets underbara läge direkt vid sjökanten kanske också bidrar till att du gärna stannar någon dag till. Alla rum har balkong som vätter mot sjön och utbudet för dig som är aktiv och gillar naturen är stort.

På Edsleskogs Wärdshus erbjuder man många olika vandringspaket, både med och utan guide. Johan själv älskar vandring och kan lederna i Dalsland utan och innan. Det är heller inte långt till svamp- och lingonskogarna. Edslan är dessutom en fantastiskt bra fiskesjö och lämpar sig självklart även för paddelturer. Kanoter finns att hyra på värdshuset. Vinter i Dalsland? Absolut! På vintern kan du roa dig med isfiske, långfärdsskridskoturer, snöskovandringar och besöka den närliggande slalombacken på Högheden. Tips: Testa gärna värdshusets egentillverkade lufttorkade och rökta älgkorv!
 

DALSLANDS GÄSTGIVERI

Vackert beläget intill sjön Ånimmen ligger en av Dalslands pärlor, Dalslands Gästgiveri. I denna rogivande omgivning är du varmt välkommen att tillbringa några avkopplande dagar med underbara naturupplevelser och god mat. Gästgiveriet drivs av paret Jansson och deras döttrar. Med sin gedigna erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen samt fina meriter inom gourmetmatlagning från bland annat Thorskogs slott ger familjen Jansson sina gäster god service och smakupplevelser som består.

Du kan välja att bo i något av de tio smakfullt inredda dubbelrummen eller lyxa till det lite extra med gästgiveriets fantastiska sjösvit som ligger direkt vid sjökanten. Från stugans stora brygga kliver du bara rakt ner i Ånimmen för ett svalkande kvällsdopp. Njut av lugnet, sola, bada och upplev solnedgången från din egen brygga. Önskar du en mer aktiv semester finns det möjlighet att hyra båt eller kanot och njuta av en tur på Ånimmen eller kanske slussa över till den angränsande sjön Ärr. Omgivningarna bjuder också på många fina vandringsleder och för den fiskeintresserade erbjuds guidade fisketurer i de närliggande sjöarna. Dalslands Gästgiveri är även ett mycket populärt val för bröllop och andra högtider.


För mer information om dessa och fler fina boenden - se Boende