Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Gaby Karlsson Hain, Dalslands Turist AB

Campingliv - vid vackra sjöar

Camping är onekligen en egen livsstil! Allt fler upptäcker friheten det innebär att ha med sig huset på semestern. Hemma är där man än väljer att parkera husbilen helt enkelt. För en liten stund i alla fall.

Det enkla livet med gräs under fötterna. Kravlöst, avkopplande och mysigt. Tält eller husvagn? Stuga eller husbil? Campingliv kan vara att vakna upp i en vacker skogsglänta och ta ett morgondopp i sjön. Men det kan också innebära nya kompisar från olika länder på någon av de stora familjecampingarna. Det är du som väljer.

 

Vänercampingar

Örnäs Camping i Åmål (bild nedan), SweCamp Vita Sandar utanför Mellerud och Ursand Resort & Camping utanför Vänersborg är exempel på något större anläggningar direkt vid Vänern. Campingplatserna har långa, fina sandstränder och omges av öppen tallskogsterräng med utmärkta förutsättningar för motion och promenader. Fokus på dessa platser ligger så klart på sol, bad och allt annat roligt du kan göra när du har Vänern direkt framför näsan. Alla tre campingplatser är mycket barnvänliga både när det gäller de långgrunda stränderna och aktivitetsutbudet.

Fotograf: Lena Lindberg Wong

 

Små idyller

Vid Vänern hittar du även några mindre och lugnare campingplatser, en liten pärla är Dalbergså Camping & Gästhamn (bild nedan) utanför Brålanda med perfekt läge vid en lugn vik av Vänern och omedelbar närhet till innanhavets öppna vatten. En hemtrevlig, idyllisk plats med gemyt och utrymme för både kropp och själ. Kerstins Camping utanför Mellerud är en riktig skogscamping, liten och mysig med trevliga campingstugor – mitt i naturen där den är som finast.

 

Campa vid Dalslands kanal

Dalslands Camping & Kanotcentral i Bengtsfors, Laxsjöns Camping & Stugor i Dals Långed och Gröne Backe Camping  (bild nedan) i Ed har alla skogen in på knutarna samt sjöläge. Gilla du paddling? Sjöarna dessa campingplatser ligger vid ingår alla i Dalslands kanal vilket ger dig möjlighet till fantastiska paddelturer i ett vidsträckt och förgrenat sjö- system.

Fotograf: Gaby Karlsson Hain, Dalslands Turist AB

 

Bo vid Kroppefjäll

Fina, mycket välordnade Ragnerudsjöns Camping & Stugby är en fyrstjärnig familjecamping vid foten av Kroppefjäll och vid stranden av Ragnerudssjön utanför Högsäter. Här finns stugor och ställplatser för alla önskemål, café/restaurang, lekplats, kanoter och ett rikt aktivitetsutbud. Men framförallt kan du som gillar vandring och cykling njuta av det vackra Kroppefjällsområdet med sina leder och stigar. Campingen erbjuder även guidade vandringar med mat samt cykel- och fiskepaket.

Fotograf: Linus Bergström, Ragnerud.com
Dessa campingar samt övrigt boende hittar du under Boende i menyn!