Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Gaby Karlsson Hain

På två hjul genom Dalsland

Att cykla är kul! Kombinerar man denna hälsosamma aktivitet med semester, nya vackra vyer eller utmaningar i form av olika tävlingar så blir cyklingen bara ännu roligare.

Dalsland är som gjort för upplevelser på två hjul. Våra glest trafikerade landsvägar och fina grusvägar slingrar sig genom skogar, över slätten och längs våra sjöar. Vägarna länkar ihop byar, kyrkor, torp, loppisar, museum, caféer, konstnärsateljéer... Bygg ihop din individuella cykeltur med allt du tycker om. Eller gör det lite enklare för dig och följ våra officiella cykelleder; Dalslandsleden och Sverigeleden.

Med sin kuperade terräng är Dalsland kanske inte den mest lättcyklade delen av Sverige men belöningen efter stunder av hårt trampande är aldrig långt borta. Tack vare landskapets omväxlande karaktär väntar fantastiska vyer och där det har gått uppför brukar det oftast vänta härliga nedförsbackar. Vill du helst slippa backarna kan vi erbjuda det vackra slättområdet i södra Dalsland. Inte lika platt som Skåne men betydligt mera lättcyklat än resten av Dalsland.

Myllret av små grusvägar och skogsstigar erbjuder perfekta förutsättningar och adrenalinkickar för lite tuffare cykling. MTB-cyklisterna älskar Dalsland. Kroppefjäll i södra Dalsland är ett av många områden med kluriga stigar och utmaningar. Intresset för olika cykellopp är stort idag. I Dalsland arrangeras varje år ett flertal landsväg- och mountainbikelopp plus ett par multisporttävlingar. 

Dalsland X-Country

 Foto: Roger Borgelid, vastsverige.com

Dalsland X-Country

Längs sjöar och kanaler, över stock och sten, ut på ängar och in i skogar. Dalsland X-Country (DXC) är ett utmanande mountainbikelopp i omväxlande natur med över 700 deltagare varje år!

Oavsett vilken bana du väljer kommer du att kunna njuta av fantastisk natur med många vackra sjöar och tjärn. Start och målgång sker i Bengtsfors som ligger 6 mil öster om Halden, cirka 17 mil från Oslo och 18 mil norr om Göteborg.

Banalternativ
Långa banan (57 km)
Korta banan (35 km)
”Ärtingen runt” (30 km)

Mer om Dalsland X-Country

Cyklister på grusväg

Dalsland Gravel Race

Foto: Marie Leander @imagesbymarie

Dalsland Gravel Race

Dalsland Gravel Race är Camp Dalslands senaste tillskott bland våra outdoor-arrangemang och det är ett härligt och utmanande grusvägslopp på försommaren. Dalsland har fantastiska grusvägar som går längs vackra sjösystem. De är dessutom lågt trafikerade med utmanande höjdskillnader. Välkommen till Dalslands och Västsveriges skönaste gravel-lopp!

Banalternativ
Långa banan: 140 km – 2 000 höjdmeter
Korta banan: 70 km – 1 000 höjdmeter

Mer om Dalsland Gravel Race

 

Cyklister på skogsväg

Brudfjällsracet


Brudfjällsracet

Ta med några vänner och kör ett varv utmed en vacker och kuperad bana genom natursköna Dalsland. Motionsloppet är på 116 km och med sina 1150 höjdmeter en bra utmaning för de flesta.

Den kortare Brudfjällsrundan är en 47 km lång motions- och livsnjutarrunda ut med våra dalsländska landsvägar mellan Mellerud och Brudfjället. Man cyklar bl a över kända akvedukten i Håverud. 

Mer om Brudfjällsracet

Mer information