Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Gaby Karlsson Hain, Dalslands Turist AB

  • Fotograf: Bengtsfors Turistbyrå

  • Fotograf: Lena Lindberg Wong

Ett rikt konstliv året om

Kreativiteten flödar i Dalsland, här finns härligt många konstnärer. Kanske är det lugnet, tystnaden och den vackra naturen som inspirerar men ingenting är bara idyll, här skapas konst som berör, stör och utmanar.

MÖT KONSTEN DÄR DEN SKAPAS

Få konstverk kommer till av en slump. Åk på konstrunda och möt konstnärer och konsten där den skapas, under Kristi Himmelsfärdshelgen öppnar massor av dalsländska konstnärer sina hem och ateljéer. Hör hur de tänker kring sitt konstnärskap, vad som inspirerar dem och vad de vill förmedla.

 

KONSTHALLAR & GALLERIER

Självklart går det att uppleva konst året om i Dalsland. Konsthallarna  i kulturhusen och biblioteken erbjuder ett stort utbud av utställningar hela året. Likaså gör Steneby Konsthall och Galleri Olika i Dals Långed, Lästviks Säteri i Steneby, Galleri Carlén i Åmål för att nämna några. Att besöka en konstutställning innebär ofta oväntade möten, överraskningar och sinnliga sammandrabbningar. När konsthallen dessutom finns i en vacker natur möts det bästa av två världar.

 

HÖST & VÅRSALONGER

Konsten har en stor publik i Dalsland, det märks inte minst på sommar- och höstsalongerna som arrangeras av Dalslands Konstförening med medlemmarna i Dalslands Konstnärsförbund. Sommarsalongen i Steneby Konsthall öppnar alltid söndagen efter midsommardagen och pågår i ca två månader. Höstsalongen hålls i Åmåls Konsthall utom var fjärde år då den ersätts av Dalslandssalongen i Steneby som är öppen för alla med anknytning till landskapet.