({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Europas bästa paddelvatten

Vad är det egentligen som är så speciellt med paddlingen i Dalsland? Man skulle kunna kalla det ”vildmark light”. I Dalsland har du som kanotist möjligheten att uppleva naturen vild, nära och äkta.

 

Känn dig som en äventyrare, hitta lugnet och upplev avskildheten. Samtidigt som du befinner dig enbart 180 km från Göteborg och närmaste samhället aldrig är längre bort än några mil. Vindskydd, toaletter och torr ved för en värmande eld har du alltid i närheten. Och sen är det förstås den enastående vackra dalsländska naturen.

SVERIGES SJÖRIKASTE LANDSKAP - 25% av Dalslands yta består av vatten. Här finns 1000-tals sjöar och 250 km långa Dalslands kanal. Totalt ett 10 000 km² stort sjösystem.

LÄGERPLATSER - Över 100 iordningställda (utrustade med eldstad, ved, vindskydd, miljövänliga toaletter).

HÅLLBARHET  - Naturvårdskort är ett måste och hjäper oss att bevara området för en hållbar naturturism. Köps hos kanotuthyrare, på Dalslands turistinformationer och online via DANO.

Fotograf: Henrik Trygg

Dalsland Nordmarken

DANO-området eller Dalsland-Nordmarkens sjösystem som det heter egentligen, är unikt på många sätt och som skapat för kanoting. Området kännetecknas av ett starkt kuperat landskap med många djupt nedskurna och långsmala klarvattensjöar. Ett nästan 10 000 km2 stort, mångförgrenat system av otaliga sjöar och vattendrag som är sammanknutna med Dalslands kanal.

Eftersom de flesta av sjöarna är långsmala, går det nästan aldrig några vågor att tala om och när man blir fikasugen är det bara att doppa ner kaffepannan i sjön. Vattnet är kristallklart.

Naturvårdskort

Sjösystemet har idag över 100 iordningställda och välutrustade lägerplatser. Lägerplatserna möjliggörs genom att du som kanotist köper Naturvårdskort. Då bidrar du till en hållbar naturturism tar ett medvetet ansvar för våra gemensamma resurser.

Köp Naturvårdskort här!

Kanotland

Kanotland är en kombinerad kanotkarta och handbok för kanoting i sjösystemet Dalsland Nordmarken. Med sina 40 sidor, rikt illustrerade i färg, får du information om naturvård, lägerplatser, djur och växter, kanotteknik, planering och säkerhet.

Köp Kanotland här!

Kombinera mera

Hos Christer på Silverlake Camp & Kanot kan du hyra kanadensare, kajaker och cyklar och kombinera de olika naturupplevelserna med bekvämt hotellboende. Upplevelsepaket: Du paddlar kanot ena dagen och trampar dressin andra dagen. Boende på Hotell Hemgården.

silverlake.se

Boka ett paddelpaket

Paddla på dagarna, njut av vällagad mat och en skön säng på kvällen. Kan det bli bättre? Vi har paddelpaket som passar så väl familjen som dig som vill paddla lite tuffare. 

Sugen på SUP?

SUP & Kajak: Lär dig något nytt eller finslipa din paddelteknik. Låt dig coachas av Christian på Dietz.se i Bengtsfors.

dietz.se

 

App för Dalslands kanal

Guiden till besöksmål längs Dalslands kanal hjälper dig att planera din resa och innehåller all den information du kan behöva när du är på eller vid kanalen.

Ladda ner appen här!

Hyr en kanot

Dalslands kunniga kanotuthyrare hjälper dig med allt från paddelteknik och säkerhet till tips på turer och transport. De säljer även naturvårdskort och hjälper dig med allt som kan tänkas dyka upp på vägen.

 

Andra har också läst...