Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Roger Borgelid

  • Fotograf: fri

  • Fotograf: Camp Dalsland

Utmaningar på land och vatten

Känslan när du äntligen kommer i mål och får din välförtjänta medalj. Trött och stolt. Du vet att du är bäst i precis detta ögonblick. Cykling, löpning, paddling och simning. Outdoortävlingar har aldrig varit mer populära. Här i Dalsland arrangeras årligen fyra tävlingar som sticker ut från mängden, både när det gäller naturen, arrangörskapet och den glada publiken.

CAMP DALSLAND

Camp Dalsland heter föreningen som varje år levererar outdoorevent i toppklass som fortsätter att locka motionärer i alla åldrar från Skandinavien, Europa och hela världen till Dalsland. Närheten till Dalslands fantastiska natur med dess möjligheter gör Bengtsfors till ett Mekka för alla som gillar att cykla, paddla eller springa.

 

DALSLAND X-COUNTRY

När våren äntligen är här i slutet av april så fylls hela Bengtsfors av cykelsugna motionärer. Då går starten för Dalsland X-Country och ca 800 anmälda mountainbikeåkare får äntligen dra iväg ut i den vackra dalsländska naturen. Längs med sjöar och kanaler, över stock och sten, på ängar och i skogen kämpar allt från sverigeelit till motionärer som du och jag. Den lite mer ovane cyklisten väljer 35 kilometer medan den vältränade och vane cyklisten kastar sig över 57 kuperade kilometer.

 

DALSLAND KANOT MARATON+

Inget annat kanotevent i Norden är större än Dalsland Kanot Maraton+ där ca 700 deltagare från över 15 länder samlas varje år. 2015 fanns representanter från 19 länder på plats för att delta i denna fest på vatten, lättast beskrivet som paddlingens svar på Vasaloppet. Morgonen är smått magisk där ängar fulla av kajaker och kanoter fylls av förväntans fulla deltagare som blickar ut över diset som hänger över Laxsjön. Strax väller det ner kajaker och kanoter i Laxsjöns varma vatten samtidigt som värmen från morgonsolen gör att diset lättar precis innan startskottet ljuder.  Tusentals paddeltag gör starten till en utmanande gryta av vågor från alla håll och den 55 kilometer långa utmaningen tar sin början och slutar inte förrän 11 timmar senare då målet i Bengtsfors stänger.

  

DALSLAND X-TRAIL

När de första riktigt kalla höstnätterna har fått träden att byta till sin vackra höstskrud är det dags för alla stiglöpares dröm, Dalsland X-Trail. Stigloppet som leder dig längs delar av Dalslands kanal in under trädkronorna på vackra skogsstigar, förbi brusande forsar och upp för utmanande stigningar till fantastiska utsiktsplatser. Loppet har med sin fantastiska bansträckning vuxit snabbt och lockade 2015 ca 250 vuxna och 90 barn. Barnen springer två kortare banor medan de vuxna kan välja på 9, 13 eller 22 kilometer.

 

DALSLAND SWIMRUN

Dalsland Swimrun går från Akvedukten i Håverud till Ekas miljöpark i Bengtsfors. Banan går i och längs Dalslands kanal och dess vackra och spektakulära sjösystem. Vi utlovar både en fysisk utmaning och fantastisk naturupplevelse. Bansträckningen sträcker sig över ca 35 km varav ca 5 km kommer att vara simning. 

 

DALSLANDSKLASSIKERN

För den som gillar omväxlande träning och verkligen vill utmana sig finns chansen att göra en Dalslandsklassiker. Uppgiften blir att genomföra Camp Dalslands tre tävlingar Dalsland X-Country, Dalsland Kanotmaraton och Dalsland X-Trail inom 12 månader och belönas med unikt numrerade diplom och medalj.