Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Gaby Karlsson Hain, Dalslands Turist AB

Om Dalslands Turist AB

Dalslands Turist AB (DTAB) är namnet på det gemensamma turistbolaget i Dalsland. Vårt huvudsakliga uppdrag är egentligen inte konstigare än att se till att fler blir nyfikna på vår fantastiska destination och väljer att komma hit! Vi arbetar med affärs- och produktutveckling, marknadsföring, försäljning och att driva en effektiv mottagarorganisation som skapar nöjda kunder.

Samverkan

Dalslands Turist AB bildades då Dalslands alla sex kommuner gemensamt beslutade att besöksnäringen är en framtidsnäring att räkna med och att varje enskildkommun är för liten för att vara en egen destination i en besökares ögon. Samverkan och samarbete genom ett gemensamt bolag ger större fokusering av resurser och bättre möjligheter att lyckas.

 

Ett spännande landskap

Dalsland är ett spännande landskap. Inom en radie på tio mil kan man njuta av vild, vacker och varierad natur och insjökust. Men också må gott av kultur, konst och god mat. Här är det härligt att bo och inspirerande att vara på besök. I Dalsland finns drivkraft, lust, kompetens och erfarenhet för att framgångsrikt utveckla besöksnäringen med boende, aktiviteter, sevärdheter och alla möjliga och omöjliga events.

 

Verksamhet och ambition

Dalslands Turist AB ska genom samordning och utveckling vara en katalysator för Dalslands turistnäring och bidra till långsiktig tillväxt. Detta ska ske genom verksamhet inom fyra prioriterade områden:


Samordning av marknadsföring

Ambition: "Dalsland ska bli, och för en besökare upplevas som, en destination. Vi ska sätta Dalsland på kartan."

Dalslands Turist AB samordnar bland annat deltagande på olika turistmässor och projektleder produktionen av Magasinet Dalsland. Vi tar även fram en dalslandsgemensam karta som tillsammans med magasinet är de verktyg som primärt används vid extern marknadsföring av landskapet.

Affärs- och produktutveckling:
Ambition: "Dalslands Turist AB ska vara en uppskattad katalysator som stimulerar och bidrar till den turistiska affärs- och produktutvecklingen i Dalsland".

Dalslands Turist AB kan både äga, initiera och medverka i olika projekt. Vi ska också inom ramen för vår ordinarie verksamhet skapa nätverk och samverkansgrupper i syfte att driva turismutvecklingen i Dalsland framåt.

Försäljning:
Ambition: "Dalslands Turist AB ska vara den sammanhållande länken som skapar enkla försäljningssystem och aktivt säljer Dalsland".

Dalslands Turist AB ska bidra till att identifiera och upparbeta attraktiva säljkanaler för Dalsländska turistprodukter. Vi driver sedan 2007 en samlad Dalsländsk stuguthyrning för privatvärdar. Vi ska också bidra till att utveckla onlineförsäljning.

Mottagarorganisation:
Ambition: "Dalslands Turist AB ska driva en effektiv mottagarorganisation som skapar nöjda kunder."

Dalslands Turist AB driver sedan 2007 på uppdrag av Bengtsfors kommun Turistbyrån i Bengtsfors. Från 2015 driver vi även Åmåls och Dals-Eds turistbyråer på uppdrag av respektive kommun.


Vill du kontakta oss? Det gör du här!