({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Åsa Dahlgren

Hitta julkänslan i Dalsland

Doften av saffran, julskinka och pepparkakor. Som vanligt – fast ändå helt annorlunda. Restauranger och hotell erbjuder julbord med spännande menyer. Upplev utställningar och pyntade butiker som skapar julstämning med det som hör julen till.

En kär tradition som ändrar skepnad är våra julbord. Här hittar du restauranger och hotell som erbjuder julbord som följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter – men som inte kompromissar med smakerna eller julupplevelsen.

Vi tipsar bara om julbord som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs gärna mer på respektive företags hemsida om deras åtgärder för att begränsa smittspridningen. Glöm inte att förboka ditt bord! 

Fotograf: Roger Borgelid

Tableside julbord på Baldersnäs Herrgård

27 - 29 nov & 4-6 dec
Dals Långed

Herrgården ligger vackert på en halvö i Laxsjön. Här får ni uppleva julstämning, både ute och inne. Ni välkomnas i entrén med rykande varm glögg framför den öppna spisen. Sedan njuter ni av allt det goda som julens mat ska vara, serverat i snygga uppläggningar vid bordet. Kombinera med övernattning och upplev Dalslands vackra natur. Passa på att lämna alla måsten! Du kan även beställa julbord som take away!

Läs mer och boka

 

Fotograf: Lena Lindberg Wong, Dalslands Turist AB

Julmeny på Falkholts 

5 - 20 dec
Steneby

Carin och Christer på Falkholts erbjuder julmeny av högkvalitet med fokus på det dalsländska och lokalproducerade. Njut av glögg och pepparkaka och förbered er på en fem rättersmeny utöver det vanliga. Ät i den hemtrevliga matsalen med gott om utrymme eller få menyn som Take away. Glöm inte att förboka. 

Läs mer och boka 

 

Fotograf: Bodil Söderlund

Adventsfika på Upperud 9:9

28 nov, 5 dec & 12 dec
Upperud 

Välkommen till ett adventspyntat Upperud 9:9. Här bakar de lite av decembers gotter, lagar en värmande lunch och kryddiga kakor. Här är det glest mellan borden, och bryggan är stor. Passa på att handla någon fin sak i butiken eller kanske ett presentkort är den mest omtänksamma julklappen i dessa tider? Vill du köpa något utan att åka hit? Då kan de packa åt er och ordna med upphämtning på något smart sätt. 

Läs mer

 

Fotograf: Christiane Dietz

Julbord på Stenebygrytan

3 - 20 dec
Steneby
Välkommen till ett vällagat och viltinspirerat julbord på Stenebygrytan. Stenebygrytan delar lokaler med Dalslandsaktiviteter omgivet av älghägn och stall. Julbordet serveras i den stora matsalen där en brasa sprakar och sprider värme. 

Läs mer och boka

 

Julens smaker på Åmåls Stadshotell

27 nov - 19 dec 
Åmål
Åmåls Stadshotell erbjuder en femrätters meny inspirerad av julens smaker fredagar och lördagar fram till jul. Ett fint urval av juliga förrätter, bräserat ankbröst med portvinssås och härliga juldesserter. En fröjd för alla sinnen och en helkväll för dig och din partner, familjen, kollegorna eller det lilla kompisgänget. Kombineras med fördel med en övernattning på det anrika hotellet.

Läs mer

 

Fotograf: Emma Augustsson

Julbord på Forsbacka hotell

27 nov -20 dec
Åmål
Välkomna att fira in julen i en trevlig herrgårdsmiljö på Forsbacka med hemmagjort viltinspirerat julbord som serveras exklusivt direkt på ert sällskaps bord. Du kan även boka ditt julbord som take away! 

Läs mer och boka

 

Fotograf: Gaby Karlsson Hain, Dalslands Turist AB

Julbord på Rosellmagasinet

27 nov - 19 dec
Bengtsfors
Från och med första helgen i advent och framåt kan ni njuta av Rosells traditionella julbord fyllt med hemlagade klassiska julrätter gjorda från grunden.

Läs mer och boka

 

Fotograf: Halmens hus

Jul på Halmens Hus

28 nov - 19 dec
Bengtsfors
Halmens hus utställningshall förvandlas till slöjdarnas egen julbutik varje år under advent. Här har du möjlighet att köpa helt fantastiska handgjorda julklappar i hög kvalité. Slöjd gjord i keramik, textil, skinn, silver, trådslöjd, trä och såklart halm. Allt från smycken till bruksföremål eller vackra dekorationer. De har också en fin onlinebutik på sin hemsida www.halmenshus.se.

Fri entré.

Läs mer

 

Fotograf: Åsa Dahlgren

Jul på Evenstorps Gård

20 nov - 19 dec
Brålanda
Fredagar och lördagar kl. 11-16 håller gårdsbutiken på Evenstorps Gård öppen. Smaka glöggen, kokad på deras egna hallon och rabarber, det råder julstämning och god meny med gulaschsoppa på gårdens kött.

Läs mer

 

Fotograf: Malin Robertson Harén

Julöppet hos Not Quite Butik & galleri

28 nov – 20 dec
Fengersfors
Not Quite Butil & Galleri håller adventsöppet den fredagar och lördagar kl. 11.00 - 17.00 för dig som letar efter julklappar med det lilla extra.  

Läs mer

 

Fotograf: Kerstin Ljungqvist

Adventsöppet i ateljé och antikvariat

28 nov - 20 dec
Dals Rostock
Kerstin Ljungqvist håller adventsöppet i sin ateljébutikoch antikvariat. Lördagar och söndagar kl. 11-16 ända fram till jul. Där kan du bland annat köpa keramik av Anna- Lena Dancy designade av Kerstin. 

Läs mer

 

Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Online Moose shop

Dalsland Moose Ranch
Dals-Ed

Gillar du älgar? Eller kanske någon du tycker om har en speciell plats i hjärtat för skogens konung? Kika in på Dalsland Moose Ranch´s nystartade webbutik. Hornslöjd, muggar, heminredning, kläder, outdoor och mycket annat. Handla julklappar och stötta vår lokala älgpark. 

Läs mer

 

Fotograf: Carina Ohlsson, Åmåls kommun

Jul i Åmål

Här hittar du en sammanställning av vad som händer i Åmål under tiden innan jul! Allt från julbord till skyltsöndag.

Läs mer

 

Jul i Västsverige

Hitta fler tips på aktiviteter som hör julen till i Västsverige. Skärgård, inåt landet, på slott eller herrgård. Botanisera bland julupplevelserna.