({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: François Struzik

Cykla och bo gott i Dalsland

Dalsland är som gjort för naturupplevelser på två hjul. Tillsammans med våra fina boenden kan du boka ett cykelpaket där allt du behöver för en fin cykelsemester ingår.

Våra glest trafikerade landsvägar och fina grusvägar slingrar sig genom skogar, över slätten och längs våra sjöar. Vägarna länkar ihop byar, kyrkor, torp, loppisar, museum, caféer, konstnärsateljéer. Kombinera dina cykelturer med en skön säng, fina lunchpaket att stoppa i ryggsäcken och goda middagar på kvällen så har du en upplevelse utöver det vanliga. 

 

Cykla på Unionsleden 

 Baldersnäs Herrgård, Dals Långed

En trevlig cykelresa längs unionsleden med morgondopp, frukost, en härlig cykeltur till Not Quite och en 5 rätters meny som väntar när du kommer tillbaka. 

 • I paketet ingår: 2 nätter i dubbelrum, frukost och flerrätters middagar.
 • Missa inte: Den fina hantverksboden. Bastu, jacuzzin eller massagestol. 

Läs mer & boka

 

Cykla och bo gott på hotell precis vid vattnet

 Håveruds Hotell, Mellerud

Fyll dagarna med av utflykter med cykel och medhavd lunch. Sitt på verandan med utsikt över sjön och njut av 2-rätters middag på kvällen.

 • I paketet ingår: 3 nätter i delat dubbelrum, frukost, lunchpaket och middag. 
 • Missa inte: Ta en titt på den berömda akvedukten i Håverud eller besök de många sevärdheter som finns en cykeltur bort, allt från hällristningar till konstmuseum och herrgård.
 • Något extra: Varför inte boka in en timme eller två i relaxavdelningen? Jacuzzi och bastu med fantastisk utsikt över Upperudshöljen.

Läs mer & boka

 

Grusväg, skog och utmaning - få utlopp för din cykelglädje 

 Kroppefjäll B&B, Mellerud

Letar du efter ett ställe att åka till för att få utlopp för din cykelglädje i kuperat landskap efter den längd och underlag du själv väljer? Här finns det både grus- asfaltvägar och skogsstigar omgiven med vacker skog och sjöar. Anpassa din tur efter vad du önskar!

 • I paketet ingår: Två nätter på B&B, frukost, lunchpaket & middag. Tillgång till utomhusgym och bikepark.
 • Missa inte: Dals Rostocks örtagård och promenadstigen Doktor Saedéns runda med ett tjugotal monument; som tempel, fyrfat och inskrifter i berget.
 • Något extra: Laga mat i naturen med Kroppefjälls matpåse. Lokala ingredienser, recept och allt annat du behöver för att laga maten utomhus.  

Läs mer & boka

 

Utforska landskapet på cykel och spendera helgen i en lyxig silo

 Upperud 9:9, Mellerud

Glest trafikerade landsvägar och fina grusvägar slingrar sig genom skogar, över slätten och längs sjöarna. Vägarna länkar ihop byar, kyrkor, torp, loppisar, museum, caféer, konstnärsateljéer. Utforska landskapet på cykel och spendera helgen i en lyxig silo. Enkelt = bra!

 • I paketet ingår: 2 nätter i silot, frukost, lunchpaket och middag. 
 • Missa inte: Här bakar och lagar de rustik mat från grunden och efter säsong i eget kök. Råvaror hämtar de från skog, sjö och lokala odlare.
 • Något extra: I närheten hittar du både akvedukten i Håverud och Dalslands konstmuseum. 

Kan bokas mars - juni, sep - nov. 

Läs mer & boka

 

Cykelpaket med två nätter i eremitstuga

Swedish Country Living, Köpmannebro

Med detta cykelpaket kan du upptäcka naturen i lugn och ro. Du behöver inte ens ta med cykeln eftersom detta all-inclusivepaket inkluderar övernattning, mat, kartor och tillgång till en standardcykel. Du bor i en mysig off-grid Eremitstuga med plats för två bara 50 meter från vattnet.  

 • I paketet ingår: 2 övernattningar i en Eremitstuga för två, frukost, lunch & middag.
 • Missa inte: Passa på låna en kanot eller vandra. 

Läs mer & boka

 

Njut av herrgårdsliv och smakupplevelser

 Baldersnäs Herrgård, Dals Långed

Njut av Herrgårdsliv och storslagen natur i hjärtat av Dalsland. Efter en härliga frukostbuffé får ni med en stadig picknicklunch, fyllda termosar att ta med på er på er tur. Njut av cykling längst med Dalslands kanal eller i de närliggande skogarna. Återvänd till en flerrätters middag och avsluta med bastubad vid sjön.

 • I paketet ingår: 2 nätter på herrgård, frukost, fika och lunchpaket samt flerrätters middag. 
 • Missa inte: En avkopplande stund - bastu, jacuzzin eller ett dopp i sjön.
 • Något extra: På sommaren öppnar Steneby Hemslöjd sin butik i Baldersnäs sädesmagasin. Ett trevligt stopp när du strosar i parken. 

Läs mer & boka

 

Varierad cykling och trerätters middagar

 First hotell, Bengtsfors

Ni cyklar genom öppna landskap, skogar och sjöar och längs vägen finns flera möjligheter till trevliga stopp med utsikt. Varför inte ett dopp i en av alla sjöar? Väljer du mountain eller gravelbike är det mestadels små skogsvägar, nästan helt utan trafik. Du kan också hyra landsvägscykel eller MTB på plats.

 • I paketet ingår: 1 - 2 nätter i delat dubeltum, frukost, lunchpaket och middag. 
 • Missa inte: Det finns många turförslag för cykel som startar i Bengtsfors och som tar dig till fina smultronställen och trevliga besöksmål.
 • Något extra: På sommaren kan du avsluta dagen vid poolen med något gott i handen medan du ser solen gå ner över Lelången. 

Läs mer & boka

 

 

Vill du veta mer om cykling i Dalsland?

Hitta turförslag, cykeluthyrare och mycket mer. Oavsett om du vill cykla MTB i vildmarken eller glida fram på landsbygdens småvägar finns många fina förslag.

 

Andra har också läst...