({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Vandringspaket i Dalsland

Vandra på dagarna, njut av vällagad mat och en skön säng på kvällen. Kan det bli bättre?  Vi kallar det för att njutvandra.

Vi har listat fem sätt att njutvandra med både långa och kortare turer. Genom att boka ett vandringspaket får du allt du behöver för en fin vandring. Vägbeskrivningar, kartor och lunchpaket med löfte om god middag och en nybäddad säng när du kommer tillbaka. 

Fotograf: Håkan Ludwigson

Pilgrimsvandra från Upperud 9:9 - kort

Två nätter, fre - sön 
Vår-weekend som kan bokas mars - juni
Du bor i den renoverade spannmålssilon i Upperud, med sin svårslagna inrednings-design och vattnet utanför dörren. Vandra på den vackra Pilgrimsleden längs sjöar, över berg och genom kulturlandskap. När du kommer tillbaka väntar en god middag. Här bakar och lagar de mat från grunden och efter säsong i eget kök. Råvaror hämtas från skog, sjö och lokala odlare.

www.upperud.se/pilgrimsvandra-kort/

 

Fotograf: Roger Borgelid

Lyxigt vandringspaket på Baldersnäs Herrgård

3 dagar, två nätter
Njut av herrgårdsliv och storslagen natur i hjärtat av Dalsland. Omgiven av naturreservat och en stor engelsk park finns det mycket att se till fots på Baldersnäs. Vandra till Världens ände och återvänd för en 5-rätters middag på kvällen. Avsluta med en stund i sjöbastun.  

www.baldersnas.com

 

Fotograf: Roger Borgelid

Två vandringsdagar med guide

2 nätter på Edsleskogs Wärdshus, all mat ingår (6-12 pers)
Edsleskogs Wärdshus ligger som i en saga vid sjön Edslan, omgiven av bergstoppar. Tillsammans med er guide får ni uppleva härliga vandringsturer, lägereldar och god mat. Ni får också möjlighet att provsmaka CalvaDal, Wärdshusets egna eklagrade äppelsprit. 

www.edsleskogswardshus.se

 

Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Bo i erimitstuga och vandra hos Swedish Country Living

3 dagar, två nätter
Hos Swedish Country Living bor du i ett unikt boende på den dalsländska landsbygden med skogar och sjöar runt knuten. I detta vandringspaket ingår måltider, kartor och transport till aktivitetsplats samt två nätter i Eremitstugan. 

www.swedishcountryliving.se

 

Fotograf: Ragnerudssjöns Camping

Vandra på Kroppefjäll med start vid Ragnerudssjön

2-3 dagar
Kan bokas från den 23 april

Ingen utrustning? Inga problem. På Ragnerudsjöns Camping & Stugby kan du hyra allt från vandringskängor till tält. Du väljer själv om du vill bo i tält eller stuga. Ragnerudssjöns Camping förser dig med karta, mat och all utrustning du behöver för en härlig vandring på natursköna Kroppefjäll. Ta med dig hela familjen på äventyr!

www.ragnerud.com/vandringspaket

 

Fotograf: Eva Petrén

B&B och allt som behövs för en riktig naturupplevlese

3 dagar, två nätter
Mitt i den dalsländska vildmarken ligger Kroppefjäll Bed & Breakfast. Här finns det vandring som passar för alla, både kortare och längre sträckor. Dessutom går det att kombinera de olika slingorna och lederna utifrån vad du är ute efter. I paketet ingår övernattning, frukost, middag och lunchpaket. 

www.kroppefjall.com

 

Fotograf: HENRIK TRYGG

Vandra i Bengtsfors

2 dagar, en hotellnatt
First Hotel Bengtsfors ligger centralt mitt i Bengtsfors med närhet till den dalsländska naturen och härliga aktiviteter. I detta paket bor du skönt och efter en god och näringsrik frukost ger dig ut på vandringstur och njuter av sol och underbar natur i Dalsland. Med på turen får du en picknickkorg och väl tillbaka på kvällen vänter en god middag.

www.firsthotel.se/bengtsfors

 

Fotograf: Roger Borgelid

Pilgrimsvandra hos Upperud 9:9 - långt

5 dagar, 2 hotellnätter
Vår-paket som kan bokas mars - juni

Ett femdagars äventyr som kombinerar Dalslands vildmark med komfort. Ni börjar och avslutar med bekvämt boende och god mat. Ni startar med en god middag och en natt på Upperud 9:9. Nästa morgon får ni en åktur till Edsleskog där vandringen börjar. Två dagar och 38 km genom kuperad terräng och omväxlande natur i väglöst land. Tillbaka på Upperud 9:9 belönas du med en trerätters middag och en skön säng. 

www.upperud.se/vandringspaket

 

Andra har också läst...