({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Emma Augustsson

Ta sportlovet till Dalsland

Vi tar sportlovet tillbaka till naturen och fyller det med massor av aktiviteter. Umgås, må gott och njut av naturen.

Det finns mycket att göra i naturen under vintern. Som att kasta sig ut i skidbacken, mata en älg eller njuta av naturen på längdskidor. 

Fotograf: Jonas Ingman

Skidpaket med skipass & trerätters middag

Njut av en aktiv semester. Åk skidor i backarna på Åmål Skicenter och bo gott på First Hotel Bengtsfors. Hotellet ligger bara 15 minuter från skidbacken. Vakna till en läcker frukost med vacker utsikt över sjön Lelång. Perfekt för en helgresa med hela familjen.

Läs mer och boka

 

Sportlovsspecial på Dalslands Aktiviteter

Under sportlovsveckorna (V.7-9) håller Dalslands Aktiviteter öppet för förbokningar. De har satt ihop flera sportlovspaket som bland annat innehåller zipline, älgpark och höghöjdsbana. Du kan även välja att rida eller att prova på bush craft med kunnig guide. 

Läs mer och boka

 

Fotograf: Emma Augustsson

Åk utför på Åmåls Skicenter

Anläggningen har 4 nedfarter (svart, blå, röd och grön), 4 liftar samt skiduthyrning. 36 snökanoner och belysning i hela anläggningen garanterar, vid normala vinterförhållanden, även härlig kvällsåkning. Åmåls Skicenter har även ett väldigt nybörjarvänligt barnområde och fina grillplatser. Den nybyggda snöparken erbjuder också platåhopp i varierande storlekar, en box/corner och rails, vilket gör den idealisk för både nybörjare och erfarna skid- och snowboardåkare.

Läs mer

 

Fotograf: Roger Borgelid

Snö, is och öppen eld på Kroppefjäll B&B

Längtar du till snö som knarrar under skorna, is som knakar på sjön och vacker skog under ett ljust täcke? Då har du hittat rätt, Kroppefjäll B&B ligger mitt i Dalsland på kanten till ett stort naturområde. Om snö-förhållandet är rätt går ett längdskidspår längst en upplyst slinga, precis utanför. Avsluta dagen med en måltid över öppen eld i grillkåtan.

Läs mer och boka

 

Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Träffa skogens konung på Dalsland Moose Ranch

Se och lära dig mer om älgar och få en unik närkontakt med dessa ståtliga djur. Följ med på guidad älgmatning där du matar dem älggrenar, kvistar eller snacks beroende på vad som står på deras meny. Den som vill får även möjlighet att klappa älgarna. 

Läs mer och boka

 

Fotograf: Emma Augustsson

Åk längdskidor i Dalsland

Vi har listat några av Dalslands mest snösäkra spår. Kombinera gärna dina turer med en övernattning på någon av våra fina boendeanläggningar. 

Läs mer

Andra har också läst...