({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman

Biljetter & priser

 

NYHET!

Från och med 2021 köper du alla dina kanalbiljetter online.
Detta innebär att du kan köpa dina biljetter i förväg och smidigare kan ta dig genom kanalen. Biljetten skickas till dig via e-post och kan skrivas ut eller visas upp på skärm. Våra slussvakter läser av din biljett med en biljettläsare vid varje slusstation. 

Biljetterna för seglationen 2022 släpps i december.

 

Biljettyper & priser

Vi har flera olika biljettyper anpassade för just din resa. Priset för din kanalbiljett baseras på båttyp, längden på din båt och antal slussbassänger i respektive sluss.

Tur- och returbiljett
För dig som vill resa längre finns vår tur- och returbiljett. Med den får du tillgång till hela Dalslands kanals sjösystem tur- och retur under hela säsongen. 

Längd Pris
Upp 4.99 m 2100 kr
5.00 m - 6.49 m 2700 kr
6.49 m - 7.99 m 3400 kr
8 m - 9.99 m 3700 kr
10 m - 13.99 m  4000 kr
14 m och över 5900 kr

Enkelbiljett för segelbåt och motorbåt 
Enkelbiljett, enskild biljett för endast en sluss, lönar sig om du ska göra en kortare resa genom en eller några få slusstationer. Om du vill resa längre rekommenderar vi vår tur- och returbiljett.

Karta över slusstationer

Kanot / kajak
För dig som paddlar baseras priset på din slussbiljetten utifrån längden på din kanot/kajak och antal slussbassänger i respektive sluss. Priset för kanot/kajak är något lägre än för fritidsbåt. 

Släpjolle
Utöver den ordinarie slussavgiften tar vi ut en extra avgift för släpjollar. 

Säsongsbiljett
Du som är medlem i en båtklubb längs Dalslands kanal har möjlighet att köpa säsongskort. Säsongskortet kostar 900 kr och ger dig rätt att slussa till ett rabatterat pris under hela seglationsåret.

Du hittar en fullständig prislista här

 

Biljettvisering

Du behöver kunna visa upp biljetten, utskriven eller på skärm vid varje sluss eftersom våra slussvakter läser av din biljett med en biljettläsare. Om du inte har en giltig biljett att visa upp när du anländer till slusstationen kan du köpa en enkelbiljett med svenska kontanter direkt av slussvakten.

OBS! För enklare avläsning i slussarna -  när du fått din biljett till din inkorg, se till att spara eller skriva ut den stora QR-koden som du hittar när du klickar på "Visa" under rubriken "Länk till din QR-kod" i ditt mail.Allmänna villkor för resa med fritidsbåt

 

Om du vill få mer information om kanalbiljett, säsongskort eller har några frågor kan du kontakta oss.

Dalslands Kanal AB
Tel. 0530 - 44750
kanalbiljetter@dalslandskanal.se

 

Andra har också läst...