({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman

Passagerarbåtar på Dalslands kanal

Dalslands kanal trafikeras av flera fina sekelskiftsbåtar som tar sina passagerare längs de vackra omgivningarna längs kanalen. Under sommaren går båtarna dagligen från både Bengtsfors och Håverud.

De flesta väljer att göra en runda. Det innebär att du åker passagerarbåt åt ett håll och sen tar rälsbussen tillbaka dit du startade. 

Turerna går dagligen mellan
14 juni - 28 augusti 2021

Båtarna avgår varje dag från både Bengtsfors och Håverud. Du väljer att gå ombord på den ort som passar dig bäst. DVVJ:s rälsbuss ser till att du alltid kommer tillbaka dit du startade. 

Turer Tid  Pris Beskrivning
Den långa kanalrundan ca. 6 h 485 kr /pp

Res Håverud-Bengtsfors eller omvänt. ToR. 

LÄS MER

Den halva kanalrundan Ca 3.5 h 430 kr / pp

Res Håverud-Långbron eller omvänt. ToR.

LÄS MER

Den korta kanalrundan Ca 2.5 h 290 kr / pp

Res Långbron - Bengtsfors. Välj själv om du vill börja eller avsluta med rälsbuss.

LÄS MER

Du kan så klart välja att bara åka båt och boka en enkelbiljett. Du hittar alla biljetter, turförslag, tidtabeller och mer information på Dalslands kanaltraffiks hemsida.
www.dalslandskanaltrafik.se

Boka lunch ombord

Det finns restsurang med fullständiga rättigheter ombord på både M/S Storholmen och M/S Dalslandia där det serveras lunch. Håveruds varmrökta lax för de vuxna och köttbullar för barnen. Lunch ingår inte i priset utan beställs till när du bokar. Det finns även en kaffebar för självbetjäning ombord.   

DVVJ - Rälsbuss

Åk mellan Bengtsfors och Mellerud med rälsbuss. DVVJ trafikerar sträckan med motorvagnar från 80-talet. Tåget gör flera stopp och kombineras med fördel med en tur med kanalbåt.

Boka ett kanalpaket

2 nätter på hotell, en kanalresa med turbåt. 
Bo en natt på Forst Hotel i Bengtsfors och en natt på Håveruds hotell. Dag två åker du passagerarbåt mellan hotellen, du kommer tillbaka dit du startade med rälsbuss. Alla måltider ingår. Ett härligt sätt att uppleva Dalslands kanal.