({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Press & Media

En av Sveriges mest välbevarade industriminnen

Dalslands kanal anses av många vara en av de vackraste kanalerna i världen och ett av de mest välbevarade kulturarven i landet. Dalslands kanal sträcker sig mellan Köpmannebro vid västra Vänern, genom landskapen Dalsland och Västra Värmland och in i Norge. Kanalen har totalt 17 slusstationer och 31 slussar med en total segelbar farled om 250 km. Dalslands kanal öppnades för seglation 1868.
Dalslands kanal är öppen för passagerarbåtstrafik under tiden maj-september och för allmän seglation (ca.) 10 juni-20 augusti varje sommar.

Dalslands Kanal AB ägs till 87 % av en stiftelse, 13 % är privata aktieägare. Vårt huvudsakliga uppdrag är att vårda kulturarvet och utveckla Dalslands kanal som katalysator för turismnäringen längs kanalen. Vi är 5 åretruntanställda samt ca 50 säsongsanställda. Vårt kanalkontor finns i Upperud.

Adress
Dalslands Kanal AB
Nils Ericsons väg 1, Upperud
46472 Håverud

Kontakta oss

Om ni vill komma på besök eller få bilder är ni välkomna att kontakta oss! Ni når oss på info@dalslandskanal.se eller tel. 0530-44750.

Kontaktinformation till vår personal finns här!

Sociala medier

Vi finns på Facebook (www.facebook.com/dalslandskanal) och Instagram (www.instagram.com/dalslandskanal).