({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Dalslands center

Dalsland mesta besöksmål. 100 000-tals besökare kommer hit varje år för att uppleva den berömda akvedukten, åka turbåt, gå på museum, shoppa och äta god mat.

Upplev akvedukten från land & vatten

Historien om Dalslands kanal och akvedukten berättar om folkvilja, ett galet geni och hur framtiden kom lite väl fort. En tur vid akvedukten är aldrig komplett utan ett besök på Dalslands kanalmuseum. En vacker utställning som berättar kanalens historia och de drömmar som hjälpte till att bygga Dalslands kanal.

Inne i centret

Sedan 1830-talet har man, på den plats Dalsland Center ligger, tidigare ägnat sig åt tillverkningsindustri. Järnbruk, massafabrik och slutligen pappersbruk har inrymts i de stora lokalerna. Idag utgör de gamla fabrikslokalerna hjärtat av Dalslands center med ett sevärt besökscentrum, butiker, restaurang och café i de majestätiska lokalerna.

Fik , utställningar & evenemang

I de pampiga före detta fabrikslokalerna pågår under sommaren ständigt nya konstutställningar och musikevenemang. Här hittar du också ett trevligt fik och en fin modell över området.

Ät gott

Det finns flera restauranger i området att besöka för en bit mat. Prova Håfveruds Brasseris egenrökta lax eller ät en hemgjord lunch på närproducerade råvaror på Upperud 9:9.

Konst och kultur

Galleri Skutestan

Konstgalleriet vid Dalslands center med fokus på fotokonst.