({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Glad kvinna i båt över akvedukten i Håverud.

    Fotograf: Jonas Ingman

Välkommen till Dalslands kanal med din fritidsbåt

Framför dig ligger 26 mil segelbar farled där 31 slussar vid 17 slusstationer sammanlänkar ett stort sjösystem och bildar Dalslands kanal, från Köpmannehamn vid Vänern i Söder till Östervallsskog, i Värmland i Norr. Vår önskan är att du ska få en härlig och säker resa som skapar många fina semesterminnen.

 

2022 har vi öppet
30 maj – 28 augusti

Högsäsong
6 juni – 21 augusti

Försäsong: 30 maj - 5 juni
Eftersäsong: 22 – 28 augusti

Kanalbiljetter

Från och med 2021 kan du köpa alla kanalbiljetter online.
Detta innebär att du kan köpa dina slussbiljetter i förväg och smidigare kan ta dig genom kanalen.

Boka dina biljetter för seglationen 2022 redan nu.

Låga vattennivåer i Dalslands kanals sjösystem

2022-06-08
Just nu har kanalsystemets norra delar låga vattennivåer pga. liten nederbörd den senaste tiden och gäller för närvarande sjöarna Foxen och Stora Le, norr om Lennartsfors slusstation. Farlederna i Dalslands kanal håller trots detta fortfarande minst 180 cm men kom ihåg att vidta stor försiktighet vid navigering utanför farled.

Tillbaka till naturen

Dalsland är ett av Sveriges sjörikaste områden och en naturupplevelse. Hitta en egen vik för bad mitt i skogen, plocka blåbär eller dra upp en abborre.

Planera din resa

Att planera sin resa på Dalslands kanal handlar om att inte detaljplanera så mycket. Att njuta av naturen, tystnaden och trevlig samvaro. Vi har listat det du behöver som:

Gångtider
Vänttider
Tips på snabbare passage

Så att du kan planera din resa genom Dalslands kanal.

Service längs kanalen

Se & Göra

Det finns många fina stopp längs Dalslands kanal. Gå på museum, cykla dressin, klappa en älg eller upptäck vårt områdes rika kulturliv. Vi har samlat allt du kan se, göra och uppleva längs kanalen.

Ingen egen båt?

Det går självklart alldeles utmärkt att uppleva Dalslands kanal från land. Du kan också välja att hyra en egen båt via Dalslands kanal AB. Eller så hoppar du på någon av passagerarbåtarna som trafikerar kanalen hela somrarna.