({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Glad kvinna i båt över akvedukten i Håverud.

    Fotograf: Jonas Ingman

Välkommen till Dalslands kanal med din fritidsbåt

Framför dig ligger 26 mil segelbar farled där 31 slussar vid 17 slusstationer sammanlänkar ett stort sjösystem och bildar Dalslands kanal, från Köpmannehamn vid Vänern i Söder till Östervallsskog, i Värmland i Norr. Vår önskan är att du ska få en härlig och säker resa som skapar många fina semesterminnen.

 

2021 har vi öppet
31 maj – 29 augusti

Högsäsong
7 juni – 22 augusti

Försäsong: 31 maj -6 juni
Eftersäsong: 23 – 29 augusti

Tillbaka till naturen

Dalsland är ett av Sveriges sjörikaste områden. Så det behövdes inte grävas särskillt mycket för att skapa Dalslands kanal. Det gör en resa på Dalslands kanal till en naturupplevelse utöver det vanliga. Hitta en egen vik för bad mitt i skogen, plocka blåbär eller dra upp en abborre.

Planera din resa

Att planera sin resa på Dalslands kanal handlar om att inte detaljplanera så mycket. Att njuta av naturen, tystnaden och trevlig samvaro. Vi har listat det du behöver som:

Gångtider
Vänttider
Tips på snabbare passage

Så att du kan planera din resa genom Dalslands kanal.

Service längs kanalen

Se & Göra

Det finns många fina stopp längs Dalslands kanal. Gå på museum, cykla dressin, klappa en älg eller upptäck vårt områdes rika kulturliv. Vi har samlat allt du kan se, göra och uppleva längs kanalen.

Ingen egen båt?

Det går självklart alldeles utmärkt att uppleva Dalslands kanal från land. Du kan också välja att hyra en egen båt via Dalslands kanal AB. Eller så hoppar du på någon av passagerarbåtarna som trafikerar kanalen hela somrarna.