({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fiske på Dalslands kanal.

Fotograf: Jonas Ingman

Fiska längs Dalslands kanal

Prova fiskelyckan i Dalslands kanal. Ett sjösystem med en stor mängd sjöar och fiskevårdsområden som erbjuder ett varierat fiske. Så ta med dig din fiskeutrustning, men glöm inte att köpa fiskekort!

Dalslands kanal sträcker sig över ett stort område och det finns gott om olika sjöar. Fisket är varierat och sjöarna mångsidiga. Så oavsett om du är på jakt efter gammelgäddan, öring eller bara en lugn stund finns något för de flesta. Sjöarna är organiserade i fiskevårdsområden. Varje fiskevårdsområde har sitt eget fiskekort samt egna restriktioner och regler.  

Glöm inte att läsa på och lösa rätt fiskekort innan du börjar fiska

Hyr stuga med båt vid kanalen

När du bokar en slussvaktarstuga hos Dalslands kanal AB ingår en båt med tillhörande flytvästar. Perfekt för en fiskehelg. Båten väntar på er vid stugans brygga när ni anländer. Vid förfrågan kan även enklare fiskeutrustning tillhandahållas.

 

Fiskevårdsområden (FVO) längs Dalslands kanal

Vi har listat alla FVO längs Dalslands kanal. Här hittar du information om hur du köper fiskekort, vilka regler som finns och vilken typ av fiske varje FVO erbjuder.

*fiskekort finns att köpa online på www.ifiske.se eller www.fiskekort.se
Övriga fiskekort säljs över disk hos de återförsäljare som uppges.

Kanotfiskekort

Med Kanotfiskekortet får du tillstånd att fiska i 11 olika fiskevårdsområden längs Dalslands kanal i både Värmland och Dalsland med spö, fluga, spinn och pimpel. Du kan välja att fiska ett, tre eller sju dygn.

Läs mer och köp kanotfiskekort

Fotograf: Jonas Ingman

Fiskeland.se

En samlingssida för alla fiskevårdsområden i området Dalsland samt länkar till fiske i Årjäng och angränsande norska områden. Du kan ladda ner fiskeguider, hitta en lokal fiskeguide och få information om vart du köper dina fiskekort.

Läs mer

Mer information

Turistbyråerna i området kan svara på de flesta frågor om det lokala fisket, så kontakta dem gärna för mer information! Du hittar dem här!