({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kanalbåten Storholmen på Dalslands kanal.

Fotograf: Jonas Ingman

Passagerarbåtar på Dalslands kanal

Dalslands kanal trafikeras av Dalslands Kanaltrafik AB. Följ med på M/S Storholmen och M/S Dalslandia som går den klassiska turen mellan Bengtsfors och Håverud.  Passagerarbåtarna drivs av självständig operatör och all biljettbokning sker hos rederiet.

M/S Storholmen & M/S Dalslandia

Dalslands kanal trafikeras i söder av Dalslands kanaltrafik AB som är ett självständigt bolag. De anrika passagerarfartygen M/S Storholmen och M/S Dalslandia tar sina passagerare längs de vackra omgivningarna längs kanalen. Under sommaren går båtarna dagligen från både Bengtsfors och Håverud.

De flesta väljer att göra en runda. Det innebär att du åker passagerarbåt åt ett håll och sen tar rälsbussen tillbaka dit du startade. 

Turerna går alla dagar utom på söndagar
10 juni – 24 augusti 2024

(Inga turer under midsommarhelgen)

Båtarna avgår varje dag från både Bengtsfors och Håverud. Du väljer att gå ombord på den ort som passar dig bäst. DVVJ:s rälsbuss ser till att du alltid kommer tillbaka dit du startade. 

Tidtabell 

Turer Tid  Pris Beskrivning
Den långa kanalrundan ca. 6 h 530 kr /pp

Res Håverud-Bengtsfors eller omvänt. ToR. 

LÄS MER

Den halva kanalrundan Ca 3.5 h 470 kr / pp

Res Håverud-Långbron eller omvänt. ToR.

LÄS MER

Den korta kanalrundan Ca 2.5 h 310 kr / pp

Res Långbron - Bengtsfors. Välj själv om du vill börja eller avsluta med rälsbuss.

LÄS MER

Du kan så klart välja att bara åka båt och boka en enkelbiljett. Du hittar alla biljetter, turförslag, tidtabeller och mer information på Dalslands kanaltraffiks hemsida.

dalslandskanaltrafik.se

Boka lunch ombord

Det finns restsurang med fullständiga rättigheter ombord på både M/S Storholmen och M/S Dalslandia där det serveras lunch. Håveruds varmrökta lax för de vuxna och köttbullar för barnen. Lunch ingår inte i priset utan beställs till när du bokar. Det finns även en kaffebar för självbetjäning ombord.

Läs mer   

DVVJ - Rälsbuss

Åk mellan Bengtsfors och Mellerud med rälsbuss. DVVJ trafikerar sträckan med motorvagnar från 80-talet. Tåget gör flera stopp och kombineras med fördel med en tur med kanalbåt.

Boka ett kanalpaket

2 nätter på hotell, en kanalresa med turbåt. 
Bo på Håveruds hotell. Dag två åker du med passagerarbåt till Bengtsfors med lunch ombord, sen tar du rälsbussen tillbaka till Håverud. Alla måltider ingår. Ett härligt sätt att uppleva Dalslands kanal.