Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Jonas Eltes & Victor Falk

FAQ - The Edible Country Västsverige

Att boka ett av borden i kampanjen The Edible Country är ingen vanlig matupplevelse. Vi förstår därför att det säkert finns en del frågor som söker svar.

Vad är The Edible Country?

The Edible Country är ett samarbete mellan Visit Sweden och flera av Sveriges regioner där du har möjlighet att boka bord ute i naturen och testa på DIY-ning. Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen.

Vad innebär DIY-middag?

DIY är en förkortning för do-it-yourself (alltså gör-det-själv). DIY-middag handlar med andra ord om att du lagar din egen mat som en del av middagsupplevelsen. Begreppet gör sig egentligen bäst på engelska, för där talar man om DIY-ning, som är en sammanslagning av DIY och dining (alltså äta middag).

Var finns borden?

Borden finns utspridda över hela Sverige. Här i Västsverige hittar du tre bord: Ett ute på det makalösa klipplandskapet på Ramsvik i Bohuslän, ett strax utanför Göteborg i utkanten av slottsparken vid Gunnebo slott, och ett i en lummig skogsdunge precis intill Göta kanal. Det är med andra ord tre helt olika platser att välja på!

När är The Edible Country öppet?

På sätt och vis är naturens egen restaurang alltid öppen i Sverige. Tack vare Allemansrätten är de flesta av naturens råvaror tillgängliga för alla, dygnet runt – året om. Själva borden är bokningsbara från maj till september.

Hur fungerar bokningen?

Borden bokas via visitsweden.com eller bookatable.com. Bokningen öppnar i januari 2019 och bordet är bokningsbart från maj till september. Runt bordet finns plats för tolv personer och det kan bokas av två sällskap samtidigt. När du bokat bord blir du kontaktad med mer praktisk information kring upplevelsen.

Vad är det för meny?

Menyn varierar beroende på vilket av borden du bokar, men det rör sig om traditionell svensk mat med råvaror som är typiska för naturen här i Västsverige. Respektive meny är framtagen av riktigt duktiga kockar. Det är gör-det-själv-menyer där du, tillsammans med ditt middagssällskap, gemensamt lagar maten ute i naturen. Flera av ingredienserna är till och med sådant som du själv kan hitta i skogar, på ängar och i havet.

Är det något speciellt med borden?

Självklart! Förutom att borden är en del av världens största DIY-gourmetrestaurang är de även hållbart producerat av lokala snickare. Bordsskivan är sammansatt av tjocka, okantade furubrädor som skapar en härligt robust känsla. Även bänkarna är i furu, med vackra träpluggar.

Redo att boka bord?

Läs mer om respektive bord genom att klicka på bilderna.

 

 

Andra har också läst: